Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Miss Angel

Uit Wikisage
Versie door IPA (overleg | bijdragen) op 10 aug 2019 om 15:06 (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Miss Angel''' (pseudoniem van '''Angela P. Agyei''', ca. 1998) is een Belgische rapster uit Antwerpen (Linkeroever...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Miss Angel (pseudoniem van Angela P. Agyei, ca. 1998) is een Belgische rapster uit Antwerpen (Linkeroever). Haar moeder is afkomstig van Kenia haar vader van Ghana.[1]

Miss Angel woonde een tijdje in Gent waar ze veel optrok met Martha Da’ro. Ondertussen woont Miss Angel terug in Antwerpen. Om rond te kopen werkte ze als verkoopster in onder meer Kruidvat en Urban Outfitters.

Muzikale carrière

Haar eerste optreden was niet als zangeres maar als danseres in de Antwerpse groep Navitas In 2016 begon ze haar eigen muziek te maken. In 2018 bracht ze haar eerste eigen nummers uit op internet.[2] Het nummer Ghetto Supahstar werd opgepikt door Studio Brussel en MNM

Miss Angel rapt in 2019 mee op 3 nummers op het album Wie Is Guy? van Zwangere Guy, en zingt ze op de door Le Motel gemaakte soundtrack voor de film Binti.[3] Met Blu Samu bracht ze datzelfde jaar het nummer Like That uit.

Live

Miss Angel trad in 2019 op tijdens Rock Werchter, Dour Festival, Lokerse Feesten, Fire Is Gold en Pukkelpop.[4][5][6]

Discografie

EP

  • 2019 Ghetto Mami Vol. 1

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties