Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Michael van der Meide

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 20 sep 2020 om 21:42 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Michael_van_der_Meide&oldid=57072558 -1- vanvanbeek 6 sep 2020)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bestand:Michael van der Meide.jpg
Michael van der Meide

Michael van der Meide

(Hellevoetsluis, 3 januari 1973) is een Rotterdamse modeontwerper. Hij voltooide de MTS voor Mode & Kleding in Den Haag in 1994 en de Amsterdam Fashion Institute in 1998.

Carrière

Michael werkte als stagiair bij Vivienne Westwood, Hussein Chalayan, Frans Molenaar, Frank Govers en Aziz Bekkaoui. Na zijn afstuderen aan AMFI in 1998 werkte hij tot 2000 voor Interior Store DOM by Kristian Koban in Amsterdam en tot eind 2003 voor de high-end designer boutique PRAGUE by Louis Dijksman in Rotterdam als verkoper en etaleur. Hij lanceert zijn iconische vintage gedrapeerde parachutejurken op het Hyères festival in 2004 waar hij twee internationale designprijzen won, de Henri Bendel Award en de Puntoseta Award. Daarna neemt zijn label een vlucht. Zijn uitgangspunt is zo als hij begon. Hij zoekt naar vintage textiel, materialen of producten die een nieuw leven kunnen krijgen. Textiel wordt gekozen op basis van hun eigenschappen: de manier waarop ze bewegen, draperen of vallen. Middels knippen, draperen, vormen, vouwen of draaien wordt het textiel getransformeerd tot draagbare kleding, de handtekening van zijn label.


Prijzen

Hyères festival - 2004

 * Henri Bendel Award
 * Puntoseta Award

Externe linken