Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Michael van der Meide

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 20 sep 2020 om 22:05 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Michael_van_der_Meide&oldid=57099921 Ivanvanbeek 10 sep 2020)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Michael van der Meide, (Hellevoetsluis, 3 januari 1973) is een Rotterdamse modeontwerper.

Carrière

Van der Meide voltooide de mts voor Mode & Kleding in Den Haag in 1994 en de Amsterdam Fashion Institute in 1998. Hij werkte als stagiair bij Vivienne Westwood, Hussein Chalayan, Frans Molenaar, Frank Govers en Aziz Bekkaoui.[1] Na zijn afstuderen aan AMFI in 1998 werkte hij tot 2000 voor Interior Store DOM by Kristian Koban in Amsterdam en tot eind 2003 voor de high-end designer boutique PRAGUE by Louis Dijksman in Rotterdam als verkoper en etaleur. Hij lanceerde zijn iconische vintage gedrapeerde parachutejurken op het Hyères festival in 2004 waar hij de Henri Bendel Award en de Puntoseta Award won. [2] [3] [4]

Drie jaar na het Hyères-festival wordt er een bipolaire stoornis bij hem geconstateerd. Om de druk van internationale ambities en shows weg te nemen en toch het vak mode te blijven bezigen, combineert en verlegt hij zijn aandacht naar regionaal maatschappelijke ontwikkelingen in Rotterdam Zuid (ontwikkelings- en onderwijsachterstand onder met name buitenlandse jongeren), gecombineerd met mode en tevens ook de verwerking van het begrip 'bipolaire stoornis' in zijn werk.

Praktisch gezien vertaalt dit zich in samenwerkingen met de deelgemeente deelgemeente Feijenoord, het Onderwijs en museuminstellingen te Rotterdam. Wat begint als een idee tijdens de presentatie van 'Kansenzones Rotterdam' [5] krijgt dit later meer uitwerking.

Om jongeren (tot ongeveer 16 jaar) pro-actief met mode (en -onderwijs) kennis te laten maken organiseert hij onder de noemer 'Queens of Fashion'[6] workshops voor kinderen uit de achterstandswijken op Zuid. Dit gebeurt in samenwerking met de deelgemeente Feijenoord en museuminstellingen als Museum Boymans [7] , Kunsthal Rotterdam[8], de SS Rotterdam (schip,_1959) [9], de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR) [10]en het onderwijs in Rotterdam. Basisscholen de Globetrotter & OBS de Schalm op Katendrecht organiseren in samenwerking met de SKVR innovatief onderwijs middels de ontwikkeling van een atelier in de klas.

Externe link

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow
rel=nofollow