Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Martin Wallaert

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 13 sep 2020 om 15:54 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Martin_Wallaert&oldid=57004069 -1- 2a02:1811:9c09:8800:49ce:edfa:eb06:d6f0 28 aug 2020)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Deze Belgische kunstenaar °1944 volgde zijn opleiding in het Nationaal Hoger Instituut te Antwerpen.

Behoort tot de kunstschilders uit de vierde Latemse school

Samen met Maurice Schelck, Antoon Catrie, Leon De Smet, Hubert Malfait, Albert Claeys, Fons Roggeman en Dees De Bruyne maakte kunstenaar Martin Wallaert deel uit van een kunstenaarskring die elke zondagmorgen verzamelde in het Latemse museum om er bij te praten en de kunstliefhebbers te woord te staan.

Woonde vele jaren op zijn domein in Zuid-Frankrijk.

Atelier Martin Wallaert is nu gevestigd in Villa Ter Ide. In deze erfgoedlocatie is in Anglo-Normandische bouwstijl uit de jaren '20 is de authentieke sfeer gebleven is. Binnenin zijn vele unieke art deco-elementen, zoals een unieke en enig gemaakte schouwopbouw door de firma De Coene.


Meer informatie en afspraak.