Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Mâäk: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Mâäk''' (tot 2010 Mâäk's spirit) is een Belgisch-Franse band die avant-gardistische jazzimprovisaties speelt. De band begon in de...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 12: Regel 12:


==Kernleden==
==Kernleden==
Deband kende verschillende bezettingswissel, de kernleden zijn [[João Lobo]], [[Laurent Blondiau]], [[Michel Massot]] en [[Jeroen Van Herzeele]]
Deband kende verschillende bezettingswissel, anno 2017 zijn de kernleden [[Laurent Blondiau]] (Trompet),
[[Guillaume Orti]] (Altsax), [[Jeroen van Herzeele]] (Sax), [[Michel Massot]] (Tuba, Trombone) en [[João Lobo]] (Drums).


==Discografie==
==Discografie==

Versie van 19 feb 2017 16:35

Mâäk (tot 2010 Mâäk's spirit) is een Belgisch-Franse band die avant-gardistische jazzimprovisaties speelt.

De band begon in de jaren 90 als kwartet. De vreemde naam is afkomstig van een kreet die trompettist Laurent Blondiau gebruikte om zijn collega's aan te sporen.

Na het debuutalbum 'Lives' begon de band meer projectmatig te werken. Opvolger 'Le Nom du Vent' is het resultaat van een verblijf in Marroko, Stroke vertrekt vanuit de ervaringen in Johannesburg en bevat spoken word bijdragen van de Zuid-Afrikaanse dichters Kgafela oa Magogodi en Samantha7.

In 2010 trokken de muzikanten naar Abomey in Benin om de Anagoko-familie te ontmoeten, bekend als percussie-muzikanten. Deze ontmoeting leidde tot het project 'KOJO' dat door België en Afrika tourde.

In nadere projecten werkte de band samen met onder meer Nico Roig, Joao Lobo, Claude Tchamitchian, Tamas Sandor Geroly, Gado Gabor of Giovanni Di Domenico.

In het 'Electro Project' wordt dan weer samengewerkt met hedendaagse dansers.

Kernleden

Deband kende verschillende bezettingswissel, anno 2017 zijn de kernleden Laurent Blondiau (Trompet), Guillaume Orti (Altsax), Jeroen van Herzeele (Sax), Michel Massot (Tuba, Trombone) en João Lobo (Drums).

Discografie

  • 1999 Lives
  • 2002 Le nom du vent
  • 2004 Al Majmaâ
  • 2006 5
  • 2008 Stroke
  • 2013 Buenaventura
  • 2014 Nine
  • 2015 MikMääk

Externe link