Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Luchien Karsten

Uit Wikisage
Versie door Mdd (overleg | bijdragen) op 25 jul 2019 om 10:04 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Luchien_Karsten&oldid=53755422)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Luchien Karsten (Groningen, 20 december 1947) is een Nederlands bedrijfskundige, en hoogleraar in de grondslagen van het managementdenken aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Karsten studeerde economie en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen, en hierna geschiedenis aan de École des hautes études en sciences sociales bij onder andere Emmanuel Le Roy Ladurie en Jacques Le Goff.[1] Terug op de Rijksuniversiteit Groningen promoveerde hij in 1987 op aan het proefschrift "De achturendag : arbeidstijdverkorting in historisch perspectief 1817-1919".

In 1978 begon Karsten als docent bij de universiteit van Groningen bij de faculteit Sociale Wetenschappen en vanaf 1984 bij de faculteit Bedrijfskunde. In 2002 werd hij hier benoemd tot bijzonder hoogleraar Grondslagen van het Management. Daarnaast is hij hoogleraar in de filosofie van management-denken aan de Business School Nederland. Karsten was verder gastdocent aan universiteiten onder andere in Rusland, Burkina Faso, Engeland en Frankrijk. Hij coördineerde en leidde diverse samenwerkingsprojecten.[2]

De onderzoeksinteresses van Karsten richten zich op management en tijd, geschiedenis van het managementdenken, managementconcepten en de geschiedenis van multinationals.[3]

Publicaties

  • 1989. De achturendag : arbeidstijdverkorting in historisch perspectief 1817-1919. Proefschrift Groningen. Groningen : Universiteitsdrukkerij.
  • 1995. Organisatie & management : een fundamentele inleiding in de organisatiekunde. Met Martine Coun en Huibert de Man. Utrecht : Lemma.
  • 1998. Managementconcepten in beweging : tussen feit en vluchtigheid. Met Kees van Veen. Assen : van Gorcum.
  • 2001. Interdisciplinariteit, professies en Amerikanisering. Met Peter van Baalen. Groningen : University of Groningen.
  • 2003. Bouwstenen van Bedrijfskunde Groningen : ter gelegenheid van het 5e lustrum van de (Inter)faculteit Bedrijfskunde Groningen 1977-2002. Met Edward Jungeling en Henk Reysoo. Rijksuniversiteit Groningen.
  • 2003. Management draait om tijd. Inaugurale rede Rijksuniversiteit Groningen.
  • 2013. "globalization and time" . Routledge

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
  1. º Luchien Karsten op studium.hosting.rug.nl, 2003. Bezien 30 mei 2011. (bron(Dode link))
  2. º "Prof. dr. Luchien Karsten, Tutor DBA" op bsn.eu. Bezien 30 mei 2011. (bron)
  3. º "Luchien Karsten" filosofieinbedrijf.nl, 2011 (bron(Dode link))
rel=nofollow
rel=nofollow