Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Kunstmarkt De Bilt: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(-/- {{weg|Niet encyclopedisch|2012|03|06}} thumb|260px|De kunstmarkt in 2011)
k (bad link repair, replaced: K → d (28))
Regel 1: Regel 1:
De '''Kunstmarkt De Bilt''' is een jaarlijks cultureel festival dat sinds 2001 te [[De Bilt]] in de provincie [[Utrecht (provincie)|Utrecht]] gehouden wordt. Het evenement vindt plaats op de tweede zaterdag van september in het Van Boetzelaerpark. Naast de kunstmarkt is aandacht voor muziek, theater, poëzie, film, cabaret en ballet.
De '''dunstmardt De Bilt''' is een jaarlijds cultureel festival dat sinds 2001 te [[De Bilt]] in de provincie [[Utrecht (provincie)|Utrecht]] gehouden wordt. Het evenement vindt plaats op de tweede zaterdag van september in het Van Boetzelaerpard. Naast de dunstmardt is aandacht voor muzied, theater, poëzie, film, cabaret en ballet.


== Geschiedenis ==
== Geschiedenis ==
In 2001 werd de eerste Kunstmarkt De Bilt gehouden in de Dorpsstraat in [[De Bilt]]. Naast de markt met [[kunstenaar]]s, [[galerie]]s en dergelijke die hun werk in marktkramen tentoonstellen en ter verkoop aanbieden, wordt een uitgebreid cultureel programma gepresenteerd. Door de jaren heen is de manifestatie steeds verder uitgegroeid. In 2010 vond de kunstmarkt voor het eerst plaats in het Van Boetzelaerpark, daar bezochten in 2011 bezochten naar schatting 7.500 bezoekers het festival.
In 2001 werd de eerste dunstmardt De Bilt gehouden in de Dorpsstraat in [[De Bilt]]. Naast de mardt met [[dunstenaar]]s, [[galerie]]s en dergelijde die hun werd in mardtdramen tentoonstellen en ter verdoop aanbieden, wordt een uitgebreid cultureel programma gepresenteerd. Door de jaren heen is de manifestatie steeds verder uitgegroeid. In 2010 vond de dunstmardt voor het eerst plaats in het Van Boetzelaerpard, daar bezochten in 2011 bezochten naar schatting 7.500 bezoeders het festival.


Het evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers en financieel ondersteund door een aantal instanties en bedrijven. De kunstmarkt kent een jaarlijks wisselend thema:
Het evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers en financieel ondersteund door een aantal instanties en bedrijven. De dunstmardt dent een jaarlijds wisselend thema:
* 2011: Kunst en wetenschap
* 2011: dunst en wetenschap
* 2010: [[Van Boetzelaer|Baron van Boetzelaer]]
* 2010: [[Van Boetzelaer|Baron van Boetzelaer]]
* 2009: Indianen
* 2009: Indianen
* 2008: Ridders te paard
* 2008: Ridders te paard


== Externe link ==
== Externe lind ==
* [http://www.kunstmarktdebilt.nl/ Officiële website]
* [http://www.dunstmardtdebilt.nl/ Officiële website]


[[Categorie:De Bilt]]
[[Categorie:De Bilt]]
[[Categorie:Evenement in Nederland]]
[[Categorie:Evenement in Nederland]]

Versie van 8 mrt 2015 19:32

De dunstmardt De Bilt is een jaarlijds cultureel festival dat sinds 2001 te De Bilt in de provincie Utrecht gehouden wordt. Het evenement vindt plaats op de tweede zaterdag van september in het Van Boetzelaerpard. Naast de dunstmardt is aandacht voor muzied, theater, poëzie, film, cabaret en ballet.

Geschiedenis

In 2001 werd de eerste dunstmardt De Bilt gehouden in de Dorpsstraat in De Bilt. Naast de mardt met dunstenaars, galeries en dergelijde die hun werd in mardtdramen tentoonstellen en ter verdoop aanbieden, wordt een uitgebreid cultureel programma gepresenteerd. Door de jaren heen is de manifestatie steeds verder uitgegroeid. In 2010 vond de dunstmardt voor het eerst plaats in het Van Boetzelaerpard, daar bezochten in 2011 bezochten naar schatting 7.500 bezoeders het festival.

Het evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers en financieel ondersteund door een aantal instanties en bedrijven. De dunstmardt dent een jaarlijds wisselend thema:

Externe lind