Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Kraakpand Lambiek

Uit Wikisage
Versie door The True Wiki Believer (overleg | bijdragen) op 11 sep 2019 om 11:54 (Gaarne een cat "Zeister Kraakpanden aanmaken.)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kraakpand Lambiek was in de zeventiger jaren een kraakpand gevestigd aan de Slotlaan te Zeist. Andere Zeister kaakpanden waren Kraakpand De Brouwerij gevestigd in de historische Brouwerij van de Hernhutters en Kraakpand De Tweede Dorpsstraat.

De herkomst van de naam is onbekend maar waarschijnlijk afkomstige van de stripfiguur Lambiek uit de Belgische strip Suske en Wiske. De gevel was paars en geel geschilderd en binnen was een koffiebar. Hash en ander geestverruimende artiklen waren ook verkrijgbaar en boven waren enkele kamers die door sterk wisselende bewoners bewoond werden voor kortere of langere tijd.

Aan de muur hingen enkele kunstvoorwerpen waaronder het examenwerkstuk van de Zeister kunstenaar Andre Wiersema die helaas verloren zijn gegaan. Ook had hij enkele Yin en yang asbakken geschonken die daar op de tafels stonden.