Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Koninklijk Parochiaal Mannenkoor Singhet Scone Gent: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Aanvulling)
(Aanvulling)
 
(geen verschil)

Huidige versie van 17 sep 2019 om 07:15

Het Koninklijk Parochiaal Mannenkoor Singhet Scone Gent werd gesticht in 1928, in de schoot van de Sint-Theresia-van-het-Kind-Jezus-parochie, wijken Rooigem en Brugse Poort.

Dit is het oudste nog bestaande mannenkoor van de stad Gent en bracht oorspronkelijk enkel religieuze werken. Anno 2019 zingt het koor ook profane muziek. In september 2018 vierde Singhet Scone zijn 90-jarig jubileum met een jubelmis en een concert, beide in de Gentse Sint-Michielskerk.[1] Het mannenkoor wordt geleid door Dirk Steyaert. De begeleidster op piano en orgel is Marie-José Ntibanoboka.

Aangezien de thuisbasiskerk op Trezeke onttrokken is aan de eredienst zingt het mannenkoor iedere tweede zondag van de maand de mis in de Gentse Sint-Niklaaskerk.

Door het beperkte ledenaantal wordt ten hoogste driestemmig gezongen.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties:

rel=nofollow