Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Koenraad Degroote

Uit Wikisage
Versie door IPA (overleg | bijdragen) op 18 aug 2019 om 12:35 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Koenraad_Degroote&oldid=53943828)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Koenraad Degroote (Kortrijk, 30 september 1959) is een Belgische Vlaamsgezinde politicus voor N-VA.

Biografie

Degroote woont in de Dentergemse deelgemeente Wakken. Hij ging naar de lagere school in Wakken en volgde daarna zijn humaniora Latijn-Grieks op het Sint-Jozefscollege in Kortrijk. Hij studeerde in 1982 af als licentiaat in de rechten aan de Universiteit van Gent en stichtte samen met zijn echtgenote een eigen advocatenkantoor. Hij is gehuwd en vader van twee dochters.

In 1982 werd hij verkozen als gemeenteraadslid in Dentergem, toen nog voor de fractie "Groep 82". In 1988 stichtte hij mee "Nu Eendracht", later "Eendracht", waarmee hij dat jaar de verkiezingen won en sinds 1989 onafgebroken burgemeester is.[2][3][4]

Voor de N-VA was hij vanaf 2010 lid van de Kamer van volksvertegenwoordigers. Bij de verkiezingen van 2014 werd hij herkozen. In de Kamer hield hij zich vooral bezig met justitie en politiedossiers. Na de verkiezingen van 2019 geraakte Degroote niet herverkozen in de Kamer.

In 2014 kwam hij in opspraak als speecher op het Colloquium Joris Van Severen, waarvan hij tevens de receptie organiseerde.[5]

Externe link

Voorganger:
Daniël Beels
Burgemeester van Dentergem
1989-heden

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties