Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Jeroen C. Molenaar

Uit Wikisage
Versie door Lidewij (overleg | bijdragen) op 17 sep 2019 om 11:36 (Aanpassing)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Jeroen Christian Molenaar (Hoorn, 25 december 1991) is een Nederlands acteur en zanger. Hij was onder andere te zien in de Nederlandse musicalversie van The Bridges of Madison County en in de 2017-tour van Sweeney Todd.

Jeugd en opleiding

Molenaar groeide op in het West-Friese dorpje Wervershoof. Als jongen speelde hij rollen als Peter Pan, Geest in Disney's Aladdin en Mark Cohen in Jonathan Larson's Rent bij Jeugdtheaterschool de Cast in Enkhuizen.

Van 2010-2013 volgde Molenaar een opleiding aan de Frank Sanders Akademie voor musicaltheater in Amsterdam. In seizoen 2013/14 reisde hij door Nederland en België met de kindervoorstelling Dribbel van Theater Terra. Aansluitend volgde hij van 2014-2017 een studie aan het Fontys Muziektheater.

Carrière

Theater

Externe links

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties