Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Jan Steverlynck

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Jan Steverlynck (Kortrijk, 8 juli 1955) was een Belgisch senator.

Levensloop

Hij is een zoon van Antoon Steverlynck, die volksvertegenwoordiger was en burgemeester van Vichte. Hij is getrouwd met Jolanta Kokoszko en ze hebben twee kinderen.

Hij promoveerde tot doctor in de rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven, tot Master of comparative law aan de University of Illinois en tot licentiaat management aan de Vlerick School.

Hij begon zijn politieke carrière in 1989 als gemeenteraadslid in Anzegem, een mandaat dat hij uitoefende tot einde 2012. Van 1995 tot 2000 was hij er schepen.

Hij werd verkozen tot CVP-senator, respectievelijk als opvolger van Jean-Luc Dehaene en van Etienne Schouppe in 2001 en vervulde dit mandaat tot in 2007.

Na zijn politieke carrière werd hij gedelegeerd bestuurder van het Sociaal Verzekeringsfonds voor Zelfstandigen (SVMB), een hoogtepunt na een jarenlange aanwezigheid in talrijke organisaties die zich om de belangen van de zelfstandigen en middenstanders bekommeren. Hij was onder meer van 1991 tot 1995 secretaris-generaal en gedelegeerd bestuurder van de Unie van Zelfstandige Ondernemers (UNIZO).

Externe link