Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Jan De Block

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 13 feb 2016 om 23:09 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Jan_De_Block&oldid=45892116 Addictivenoise 30 jan 2016)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Jan De Block was lang actief als componist/producer van TV programma's en commercials, zowel nationaal als wereldwijd. Rond 2005 besloot hij te stoppen met de productie van commerciëel werk, om zich volledig toe te wijden aan artistieke projecten. Samen met Odette Di Maio [1] vormde hij "Miss O" (zie missoworld.com). Hun debuutalbum Infection (2012) werd goed ontvangen in de Italiaanse muziekpers. In 2014 volgde de EP "Visions". In 2015 verscheen een dubbele single "The Girl". Een nieuw Miss O album is gepland voor 2016. Miss O was finalist van het OZU film festival 2012, met een originele compositie/productie voor de eerste Alice in Wonderland film.

Jan werk ook samen met Kyoko Baertsoen (ex-Hooverphonic), als co-writer/producer voor haar nieuw project KYOKO, waarvan in 2016 een eerste album verschijnt.

Deze samenwerking resulteerde in 3 songs in de award-winning film "46,XX" (1 nummer met Odette Di Maio, 2 nummers met Kyoko Baertsoen)

In 2015 werd Jan geselecteerd als finalist voor de speeddating composers-directors van het Brussels Film Festival.

Begin 2016 laat Jan een nieuw project los op de wereld: Silent Noise Revolution, omschreven als breekbare pianomuziek op een bedje van abstracte ruis.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties:

  1. º Odette Di Maio
rel=nofollow
Zoek op Wikidata
rel=nofollow
rel=nofollow


[[Categorie:]]

[[Categorie:]]