Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Identiek: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(We noemen twee dingen identiek als geen van hun kenmerken verschillen. ([http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Identiek&oldid=16797541]))
 
(https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Identiek&oldid=44667458 7 aug 2015 Marc Van Ryssen 25 dec 2005)
 
Regel 1: Regel 1:
We noemen twee (of meer) [[Object (ding)|dingen]] '''identiek''' als geen van hun [[eigenschap|kenmerken]] verschillen.
We noemen twee [[Object (ding)|dingen]] '''identiek''' als geen van hun [[eigenschap|kenmerken]] verschillen.


In principe zou dat betekenen dat twee identieke dingen niet kunnen voorkomen want als het ding '''''a''''' bestaat en ook het ding '''''b''''' bestaat, kan '''''b''''' nooit alle kenmerken van '''''a''''' hebben om de simpele reden dat ze zich niet eens op dezelfde plaats (voor fysische dingen de ruimte, voor denkbeelden een [[brein]]) kunnen bevinden. Zo rigoureus kan het kenmerk-[[criterium (beoordeling)|criterium]] niet gespeeld worden.  
In principe zou dat betekenen dat twee identieke dingen niet kunnen voorkomen want als het ding '''''a''''' bestaat en ook het ding '''''b''''' bestaat, kan '''''b''''' nooit alle kenmerken van '''''a''''' hebben om de simpele reden dat ze zich niet eens op dezelfde plaats (voor fysische dingen de ruimte, voor denkbeelden een [[hersenen|brein]]) kunnen bevinden. Zo rigoureus kan het kenmerk-[[criterium (beoordeling)|criterium]] niet gespeeld worden.


Doorgaans noemen we twee dingen identiek als ze [[uiterlijk]] dezelfde kenmerken hebben en voor dezelfde handelingen of doelstellingen inzetbaar zijn, m.a.w. eenzelfde [[functionaliteit]] hebben.
Doorgaans noemen we twee dingen identiek als ze [[uiterlijk]] dezelfde kenmerken hebben en voor dezelfde handelingen of doelstellingen inzetbaar zijn, met andere woorden eenzelfde [[functionaliteit]] hebben.


{{Wikidata|q3123740}}
[[Categorie:Logica]]
[[Categorie:Logica]]
[[Categorie:Optica]]
[[Categorie:Identiteit]]
[[Categorie:Genetica]]

Huidige versie van 31 okt 2015 om 22:36

We noemen twee dingen identiek als geen van hun kenmerken verschillen.

In principe zou dat betekenen dat twee identieke dingen niet kunnen voorkomen want als het ding a bestaat en ook het ding b bestaat, kan b nooit alle kenmerken van a hebben om de simpele reden dat ze zich niet eens op dezelfde plaats (voor fysische dingen de ruimte, voor denkbeelden een brein) kunnen bevinden. Zo rigoureus kan het kenmerk-criterium niet gespeeld worden.

Doorgaans noemen we twee dingen identiek als ze uiterlijk dezelfde kenmerken hebben en voor dezelfde handelingen of doelstellingen inzetbaar zijn, met andere woorden eenzelfde functionaliteit hebben.

q3123740 op Wikidata  Intertaalkoppelingen via Wikidata (via reasonator)

rel=nofollow