Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Hans-Heinrich Reckeweg

Uit Wikisage
Versie door Mendelo (overleg | bijdragen) op 13 nov 2019 om 21:49 (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Hans-Heinrich Reckeweg''' (Herford, Westfalen, Pruissen, 9 mei 1905 – Baden-Baden, 13 juni 1985) is de grondlegger van de homotoxicologie, een...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hans-Heinrich Reckeweg (Herford, Westfalen, Pruissen, 9 mei 1905 – Baden-Baden, 13 juni 1985) is de grondlegger van de homotoxicologie, een synthese met elementen uit de klassieke geneeskunde en de homeopathie.

Leven

Reckeweg werd in 1905 geboren als zoon van de onderwijzer Heinrich Reckeweg. Zijn vader kwam door zijn eigen ziekten in contact met de homeopathie. Van 1924 tot 1930 studeerde Hans-Heinrich Reckeweg geneeskunde in Würzburg, Münster, Berlijn en Bonn. In Berlijn kwam ook hij, via professor August Bier, in contact met de homeopathie. In 1928 legde hij zijn staatsexamen af en in 1930 promoveerde hij in Bonn. Van 1930 tot 1932 werkte hij als assistent-arts in het mijnwerkersziekenhuis (Knappschaftskrankenhaus) Völklingen en in de interne afdeling van het ziekenhuis Hamburg-Harburg. Hij trouwde met Margarete (meisjesnaam Stehle); en zij verhuisden naar Berlijn. Daar stichtte hij in 1936 de farmaceutische onderneming Heel. De firmanaam was een acroniem van de Latijnse zin „Herba Est Ex Luce” („Kruid is uit licht”). In 1946 werd hij vrijgelaten uit de krijgsgevangenschap en overgebracht naar Triberg.

Tussen 1948 en 1949 ontwikkelde Reckeweg de homotoxicologie en de antihomotoxische therapie. In 1954 verplaatste Reckeweg zijn praktijk en bedrijf naar Baden-Baden. In 1955 verscheen zijn boek Homotoxine und Homotoxikosen – Grundlagen einer Synthese der Medizin. In 1961 stichtte hij de „Gesellschaft für Homotoxikologie und antihomotoxische Therapie”. Vanaf 1962 volgde de uitgave van het vaktijdschrift Homotoxinjournal. Dit kreeg in 1972 de nieuwe naam Biologische Medizin. In 1978 verkocht hij zijn bedrijf in Duitsland en verhuisde naar Albuquerque (New Mexico).

 
rel=nofollow