Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Haagsche Courant Cup

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 24 feb 2014 om 12:35
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Het Haaglanden Voetbal Toernooi, voorheen de Haagsche Courant Cup en in 2008 en 2009 de AD/HC Cup, is een voetbaltoernooi voor alle voetbalverenigingen uit Haaglanden. Het toernooi werd aan het einde van het seizoen gespeeld.

De eerste editie van het toernooi was in 1980 en werd ook wel het Voetbal West toernooi genoemd. De trofee werd gewonnen door Texas DHB en alle 21 teamleden kregen bovendien een weekend aangeboden in het KNVB sportcentrum in Zeist.

In 1985 werd de finale tegen VVN op het terrein van Sparta door ongeveer 4000 toeschouwers bezocht, w.o. burgemeester Havermans. Het lustrum werd ingeluid door de landing van vijf parachutisten, die de Cup en de twee clubvlaggen van de finalisten kwamen brengen.

In 1989 werd door Sijthoff Pers een boekje uitgegeven ter ere van het tweede lustrum: 10 jaar Haagsche Courant Cup, geschreven door Erik Winkster en Wim de Lange.

In 2005 was de 25ste finale. Er waren ongeveer 2500 bezoekers. w.o. Martin Jol en zijn broer Cock, Sjaak Swart van ADO en Erica Terpstra.

In 2010 trok de sponsor zich terug. Het toernooi werd namens de courant georganiseerd door Kees Wenneker, die het daarna deed namens Haaglandenvoetbal. De nieuwe trofee werd de Sir Winston Cup genoemd. Er is nu een samenwerking met TV West en de bedoeling is om teams uit de bollenstreek, het Groene Hart en regio Leiden aan te trekken. Aan ronde 1 deden op 8 maart 80 clubs mee, de kwartfinale was op dinsdag 10 mei, de halve finale op dinsdag 17 mei en de finale op zaterdag 28 mei.

Finalisten

AD/HC Cup
Haaglanden Voetbal Toernooi
Haaglanden Voetbal/Omroep West Toernooi

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties