Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Giving Tuesday

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 28 aug 2019 om 11:57 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Giving_Tuesday&oldid=54450441 27 aug 2019 ‎ Jordanvanbergen 27 aug 2019)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Giving Tuesday (Nederlands: geef dinsdag) is een wereldwijde beweging in meer dan 60 landen om een ​​internationale dag van geven te creëren aan het begin van de kerst- en feestdagen. Giving Tuesday verwijst naar de dinsdag na Thanksgiving (Verenigde Staten), Black Friday en Cyber Monday. In Nederland wordt de hashtag #GivingTuesdayNL gebruikt. Het datumbereik van Giving Tuesday is altijd tussen 27 november tot 3 december.

Historie

2012

Het idee voor Giving Tuesday werd voor het eerst geopperd in oktober 2012, een maand vóór de eerste geplande Giving Tuesday (27 november 2012) en is gestart door 92nd Street Y en de United Nations Foundation als reactie op commercialisering en consumentisme in het seizoen na Thanksgiving (Black Friday en Cyber Monday).

2019

In 2019 zal Giving Tuesday plaatsvinden op 3 december 2019. In dit jaar is ook de eerste editie in Nederland via hashtag #GivingTuesdayNL. Jordan van Bergen en Theo Hesen hebben eind 2018 de beweging naar Nederland gehaald.

Zie ook

Externe links

rel=nofollow