Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Gerrit Kalsbeek

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 24 mei 2021 om 09:50 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Gerrit_Kalsbeek&oldid=58913513 -1- Tulp8 10 mei 2021)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Gerrit Kalsbeek (Amsterdam, 1955) is een Nederlandse journalist, geluidsverzamelaar, wereldmuziekfreak en radiomaker. [1]

Nadat hij gewerkt had voor meerdere lokale Amsterdamse vrije radiostations, stapte hij over naar de publieke omroep NPO.[2] Kalsbeek maakte radioreportages en -documentaires voor de VPRO, Wereldomroep, VARA, NCRV en de IKON.

Erkenning

In 2008 maakte Kalsbeek een serie radiodocumentaires over depressieve huisdieren. Na het lezen in de krant dat 85% van de huisdieren ongelukkig is, wilde Gerrit Kalsbeek wilde weten of dat klopte. Het volgens de jury ontroerende, geestige en ook leerzame resultaat' was goed voor De Tegel van 2008 in de categorie 'Achtergrond'. Het 'creatief vormgegeven' radioprogramma werd door de VPRO uitgezonden in het programma De Ochtenden

Prijs

Bronnen, noten en/of referenties

Bron
Referenties

Bronnen, noten en/of referenties

Referenties
rel=nofollow
rel=nofollow
rel=nofollow