Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Geert Torfs

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 20 okt 2020 om 23:22 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Geert_Torfs&oldid=57270207 -1- EliasRom2005 6 okt 2020)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Geert Torfs (Koersel (Beringen), 25 juni 1966) is een voormalig blaasmuzikant bij het Vlaams Fanfare Orkest, vanaf 1987 is hij dirigent bij K.F. "Strijd Naar Eendracht" uit Testelt.

Muzikale carrière

Geert Torfs volgt zijn eerste muzieklessen in het plaatselijk muziekatelier te Testelt en krijgt er de beginselen van blokfluit- en Orff-Schulwerk. Gedurende 28 jaar zal hij actief blijven in het atelier waarvan 11 jaar als leerling en 17 jaar als muziekleraar.

Na zijn middelbare studies studeert hij verder aan het Lemmensinstituut te Leuven waar hij volgende diploma's en getuigschriften behaalt: eerste prijs notenleer, eerste prijs harmonieleer, diploma GLSO en getuigschrift van bekwaamheid tot het geven van het vak muziekleer (Algemene Muzikale Vorming). Later werd hij vakleerkracht muzikale opvoeding verbonden aan het Heilige-Drievuldigheidscollege en aan het Paridaensinstituut in Leuven.

Zijn muzikale loopbaan in de blaasmuziek start in 1982 in de K.F. "Strijd Naar Eendracht". Een jaar later is hij ook lid van de K.F. "De Verenigde Vrienden" uit Wolfsdonk. In het Lemmensinstituut speelt hij mee in het harmonieorkest, in die tijd o.l.v. Karel De Wolf. Het is Karel De Wolf die hem in 1987 meeneemt naar het Kempisch Jeugd Fanfare-Orkest(K.J.F.O.), destijds gevestigd in Herenthout. Met dit orkest beleeft hij als tubaspeler tussen 1987 en 1993 heel wat mooie muzikale momenten, met de nieuwe dirigent Jean Steutelings werd in 1989 weer deelgenomen aan het Jeugdfestival te Neerpelt en men veroverde een eerste prijs met lof van de jury. In hetzelfde jaar ging men ook naar Kerkrade, om aan het 11e Wereld Muziek Concours (WMC) in de 3e afdeling deel te nemen en men behaalde 313 punten en werd Wereldkampioen in deze afdeling. In 1991 was men opnieuw weer in Neerpelt en veroverde voor het eerste keer een eerste prijs met "summa cum laude". In 1992 was de fanfare te gast bij het Wereld Jeugd Muziekfestival te Zürich en kreeg in de hoogste klasse (AAA) het hoogste aantal punten. In 1993 bij 12e WMC te Kerkrade trad men in de 2e afdeling van de sectie fanfare aan. Ditmaal behaalde het orkest onder leiding van Jean Steutelings de titel van vice-wereldkampioen in deze afdeling. Hij maakt er ook een aantal reizen mee o.a. een econcerttournee in Amerika in 1989.

Geert Torfs debuteert in 1987 als dirigent bij de K.F. "Strijd Naar Eendracht" uit Testelt. In december 2011 werd hij met hen Nationaal kampioen. Een schitterende bekroning voor zijn 25 jaar dienst als dirigent van deze maatschappij in 2012. Van 1991 tot 1997 dirigeerde hij tevens de K.F. "De Eendracht" uit Okselaar en de K.F. "Sint-Michiel" uit Messelbroek.

Bronvermelding

Bronnen, noten en/of referenties:
http://www.sne.be/Pfanfare.php

rel=nofollow