Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Geert Noels: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Geert_Noels&oldid=56428997 31 mei 2020 ‎ Sumurai8)
(https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Geert_Noels&oldid=56428997 31 mei 2020 ‎ Sumurai8)
 
(geen verschil)

Huidige versie van 31 mei 2020 om 09:50

Geert Noels 2018

Geert Noels (Antwerpen, 5 september 1967) is een Belgisch econoom, opiniemaker en auteur. Hij is oprichter, hoofdeconoom en CEO van Econopolis, een financieel-economisch advieshuis en vermogensbeheerder.

Opleiding en werk

Noels is licentiaat in de handels- en financiële wetenschappen.[1] Hij studeerde aan de Handelshogeschool in Antwerpen (destijds verbonden aan UFSIA, tegenwoordig Lessius/KUL) en behaalde in 1990 tevens een MBA aan de KU Leuven.[2]

Na een carrière bij de auditafdeling van Coopers & Lybrand, de studiedienst van het Vlaams Economisch Verbond (het huidige Voka) en de studiedienst van private bank Petercam[1], startte hij in 2009 zijn eigen bedrijf, Econopolis.

In 2009 werd Noels lid van het Lamfalussy-comité dat aanbevelingen deed om de financiële sector na de crisis te hervormen. Geert Noels treedt bovendien geregeld op als gasthoogleraar aan de KU Leuven, Universiteit Antwerpen en de Solvay Business School.[bron?] Ook is hij bestuurder bij de Koninklijke Schenking, de instelling die de roerende en onroerende goederen van het Belgisch koningshuis beheert. Noels werd er aangetrokken om de negatieve resultaten mee te helpen ombuigen.

Noels schrijft columns in verschillende kranten en in publicaties zoals Trends/Tendances, De Standaard, De Tijd (met de maandelijkse column Noelsspeak), Le Soir, La Libre, L'Echo, The Wall Street Journal en Het Financieele Dagblad. Hij heeft ook een eigen blog.

Noels treedt regelmatig op in de Nederlands- en Franstalige media van België in zijn hoedanigheid van econoom.[3] Zijn Twitteraccount heeft meer dan 100.000 volgers en hij wordt als opiniemaker door de radio- en tv-stations in Vlaanderen en Wallonië uitgenodigd over economie, financiën en maatschappelijke uitdagingen zoals klimaat of onderwijs. Begin 2018 rekende de Vlaamse krant De Morgen Noels bij "de tien invloedrijkste intellectuelen in Vlaanderen".[4]

Op 8 mei 2020 maakte de Vlaamse Regering bekend dat Noels gekozen werd om deel uit te maken van het relancecomité dat de Vlaamse Regering moeten bijstaan bij de relance van de economie naar aanleiding van de coronacrisis.[5][6]

Publicaties

Hij schreef in 2008 de bestseller Econoshock, die bekroond werd met de ABN-AMRO-publieksprijs voor het beste non-fictieboek. Eind 2013 verscheen daarop een vervolg: Econoshock 2.0. Onder dezelfde titel volgde ook een tv-documentaire op Canvas. In 2019 verscheen Gigantisme, een boek dat ontspoorde groei in bedrijven, organisaties en structuren analyseert en de impact ervan op mens, maatschappij en klimaat.

Privé

Geert Noels is gehuwd en heeft twee kinderen. In zijn vrije tijd doet hij aan mountainbiken en nam tot 2020 drie maal deel aan de Cape Epic, een 8-daagse mountainbikewedstrijd van bijna 1000 kilometer in de Zuid-Afrikaanse Kaapprovincie. Hij won in 2019 de meerdaagse MTB-wedstrijd Wines2Whales pinotage, samen met Benno Wauters (de zoon van Jan Wauters) in de Masterscategorie. Noels is daarnaast vlieger en behaalde een Private Pilot License (PPL-A).[7]

Externe link

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow
 
rel=nofollow