Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Gebruiker:Rodejong/Archief2012

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Goedenacht en wees welkom.

N A V I G A T I E
Dit is een gebruikerspagina van Rodejong - Categorie van Rodejong (Overleg)
Mocht je een vraag hebben, of je wil me iets zeggen, klik dan hier. Ik antwoord in de regel binnen vierentwintig uur.
ARCHIVERING
27 februari 2012

Het archief voor mijn overleg van het jaar 2012 wordt in blokken van twee maanden geplaatst

Januari en februari

2012

Ro alle goeds voor 2012 --Lidewij 1 jan 2012 00:52 (CET)

Dank u. Er is weer veel geld verkwist vandaag. Tsjonge wat een geknal. :P --Rodejong 1 jan 2012 00:54 (CET)
Valt wel mee hier, maar ik woon buiten de bebouwde wereld. Ik ga weer naar de familie. Groetjes, --Lidewij 1 jan 2012 00:57 (CET)

Republikeinse kalender

Sjonge, wat een hoop subsjablonen heeft die, zeg. Dat wist ik ook niet toen ik eraan begon. Maar opgepast, ik heb een aantal dingen vertaald. GregDayName had ik reeds als GregDagNaam. Uiteindelijk heb ik toch een paar Engelse namen genomen, want ik vond niet waar de verwijzingen allemaal verstopt zitten. Mendelo 2 jan 2012 22:05 (CET)

Geeft niet, ik maak ze gewoon aan, en je hernoemt ze maar indien nodig.

--Rodejong 2 jan 2012 22:06 (CET)

Hoi Ro, fouten van mij mag verbeteren ;-) --Lidewij 4 jan 2012 10:12 (CET)

Deurnewiki

Nu niet dat er iets mis is met Bartholomeus van Heugten of dat hij in de weg staat, maar ik vermoed dat het misschien beter is om een mooie pagina over de Deurnewiki te maken met link naar deze heemkundige Wiki, in de plaats van allerlei figuren op Wikisage te plaatsen die men buiten Deurne (er zijn 5 Deurnes) nauwelijks kent, vind je niet? —Mendelo 8 jan 2012 17:47 (CET)

Niet dat ik al die figuren hier wil plaatsen, maar deze twee hadden beide wat bijzonders. Een eremedaille, en een burgemeester. En idd, Deurnewiki bestond al ;) --Rodejong 8 jan 2012 18:28 (CET)
Ah, had ik eventjes niet gemerkt! Mendelo 8 jan 2012 18:41 (CET)

Elders willen ze niets weten van regionale geschiedenis, maar er is niets mis met regionale geschiedenis. Genealogen van de hele wereld zijn geïnteresseerd in regionale geschiedenis. --Lidewij 8 jan 2012 19:00 (CET)

wikitable

Bijbelboeken Daniël Toevoegingen:

Het gebed van Azarja en het lied van de drie jongelingen

Susanna en de ouderlingen

Daniël en de afgod Bel en Daniël en de draak

Gezocht: hoe kan men de lijntjes in de tabel onzichtbaar maken, de buitenlijnen laten staan, en de tabel centreren op de pagina? Mendelo 9 jan 2012 22:25 (CET)

Dat kan op deze manier: (Let op. de gegevens die je achter de ! invuld, vormen de koptitels!
<center>
{| class="toccolours" 
! 
! 
! 
! 
!
|-
| [[Bijbelboek|Bijbelboeken]]
| {{nowrap|►[[Daniël (boek)|Daniël]]}}
| ►{{nowrap|[[Toevoegingen aan Daniël|Toevoegingen:]]}}
| <P STYLE="text-align: right;">►</P>
| [[Het gebed van Azarja en het lied van de drie jongelingen|Het gebed van Azarja''
  <small> en </small>''het lied van de drie jongelingen]]
|-
| 
|
|
| <P STYLE="text-align: right;">►</P>
| [[Susanna en de ouderlingen]] 
|-
| 
|
|
| <P STYLE="text-align: right;">►</P>
| [[Bel en de draak|Daniël en de afgod Bel''<small> en </small>''Daniël en de draak]]
|}
</center>

Dit geeft:

Bijbelboeken Daniël Toevoegingen:

Het gebed van Azarja en het lied van de drie jongelingen

Susanna en de ouderlingen

Daniël en de afgod Bel en Daniël en de draak
OK. Ingebouwd in de betreffende artikelen. "Toccolours" is weer een tabel-"class" die ik nog niet kende. Mendelo 10 jan 2012 16:09 (CET)

Gebruikerspagina

Overleg & Chat op #nl-wikisage

Afbeeldingen & Uploaden & {{Licenties}}

Projecten

   Reminders

   Erkenningen

Links, Werkplaats Zandbak & Tools

     Sjablonen & Alle pagina's

    Archief overleg & Archief Artikelen

Bronnen & Boekenkast & Mijn artikelen

Essays

Algemene uitgangspuntenTe verwijderen (verzoekpagina)Te hernoemen (verzoekpagina)Te beveiligen (verzoekpagina)Overleg gewenstArtikelenPagina's waar wat mee isEssaysReferentiesWikilinksExterne linksAfbeeldingenSjablonenCategorieënHet bewerken van een paginaAuteursrechtenAlgemeen voorbehoudPrivacybeleid

Regblok
Arbcom: • Beleefd en ZakelijkRodejongRodejong IIRodejong en RJBBlokkade RodejongBlokkade Rodejong IIBlokkade Rodejong IIIBlokkade Rodejong IVDeblokkade RJBBlokkade RJB IIMDD-RJBThematisch archiefVoorlopig blokkeren RodejongVerplicht Negeerverzoek RJB / Rodejong / VanBuren

NavigatieVoorvoegselindex
Het is 13 mei 2024 in week 20


plainlinks

Hoi Ro, wat is het nu van <div class="plainlinks"> ik zie geen verschil tussen met en zonder. Groet, --Lidewij 13 jan 2012 09:55 (CET)

ALs ik even mag antwoorden:
(met plainlinks)
http://test.tst (zonder plainlinks)
Het verschil is dat blauwe symbooltje. Mendelo 13 jan 2012 10:32 (CET)
Dus het symbooltje dat aangeeft dat je buiten wikisage gaat en een link van het www gebruikt.
Wanneer we dat symbooltje niet mooi zouden vinden en het niet zouden willen zien is dat toch centraal te regelen. Nu vind ik het vervuiling op de bewerkpagina, het moet voor nieuwkomers overzichtelijk blijven. Groet, Lidewij 13 jan 2012 10:56 (CET)
Ik ben het eens dat het teveel info is, maar weet niet of het centraal te regelen valt. Idd is dat symbooltje een verstoring in de tekst. Dus als dat centraal geregeld kan worden, wil ik het best overal verwijderen. --Rodejong 13 jan 2012 13:09 (CET)
Op een andere wiki waar ik werk is het centraal weg, het geeft wel een open ruimte. --Lidewij 13 jan 2012 13:39 (CET)
Ik heb bij beide extra knoppen. Ik zal eens kijken.
Ok, prima.
Ik snor dan zelf de code op en verwijder die dan. Alvast dank--Rodejong 13 jan 2012 13:44 (CET)
Het MediaWiki:Monobook.css, kan ik hier niet bewerken. Dus zal ik het Guido moeten vragen.
misschien eens een pagina voor dummies
Haha, ik zal eens kijken of ik zo'n pagina kan schrijven. (Ik leer mezelf ook de dingen door trial and error.--Rodejong 13 jan 2012 14:16 (CET)
Zie ik het correct dat de "plainlinks" nu standaard uitgeschakeld zijn, en dat het dus nergens nodig is om iets extra op "plainlins" te zetten? Mendelo 26 jan 2012 12:11 (CET)
Neen. Verwarring. Ik heb niets gezegd. Mendelo 26 jan 2012 12:14 (CET)
Ik heb dan ook niets gelezen ;) -- Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 26 jan 2012 12:20 (CET)
Ik had het {{ISBE}}-sjabloon niet op plainlinks gezet, net zoals {{JewEn}} en {{CathEn}}, omdat het nu eenmaal nog een "externe link" is en de externe links nog niet standaard op plainlinks staan. Bij de "{{Vertaallink}}" via google enz. staat het uit, omdat ik het nogal vanzelfsprekend vond dat dit een "externe link" is en omdat de blauwe tekentjes er meer dan genoeg plaats innemen. Indien de voorkeur bij dit soort links gaat naar plainlinks, dan zet ik dit ook in JewEn en CathEn? Mendelo 26 jan 2012 12:23 (CET)
Wat mij betreft wel ja. Zolang we dat nog niet centraal hebben ingesteld. Het is niet zo moeilijk om het later weg te halen. -- Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 26 jan 2012 12:25 (CET)


Commonscat

Je schrijft dat je bezig bent met {{commonscat}}. Ik heb net een nieuwe versie klaar, waarvan ik veronderstel dat ze niet alleen werkt maar bovendien ook de sjablooncode en de uitleg niet door elkaar heeft. Is het OK als ik ze er op zet? Mendelo

Is al gebeurd. Met twee correctietjes functioneert het nu. Ik heb een stukje code herhaald, maar dat lijkt me de enige manier om het wat "gestructureerd" op te lossen, tenzij we het eens helemaal anders doen en met subsjablonen gaan werken. Mendelo 13 jan 2012 21:01 (CET)

Fonts

Om de lettertypes op de pagina’s {{Schrift}} en Caslon goed weer te geven moet men eens rondsnuffelen in de sjablonen die onder [Categorie:Sjablonen lettertypes] staan, en proberen de lettertypes die erin vermeld staan, (misschien moet men op bewerken klikken te zien welk lettertypes het sjabloon wil gebruiken) te downloaden en te installeren. (Als er geen link bij staat, googlen.) Momenteel lukt bij mij zelfs het spijkerschrift. Mendelo 16 jan 2012 22:40 (CET)

Dan moeten we daar maar eens een lijstje van gaan maken, welke fonts er gebruikt worden, met link naar een pagin waar die te downloaden zijn denk ik. -- Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 16 jan 2012 23:23 (CET)

Commons category

Werkt het zo? Mendelo 17 jan 2012 23:36 (CET)

Nee, maar ik heb al uitgevonden dat je door volgende manier er ook komt:
{{Commons|Category:categorienaam}} 
-- Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 17 jan 2012 23:45 (CET)

Bezwaar?

http://nl.wikisage.org/wiki/Overleg_sjabloon:Wikisource Dit heb ik eerder al in {{vertaallink}} ingebouwd. Mendelo 27 jan 2012 16:09 (CET)

Geen bezwaar ;) aldaar geantwoord. -- Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 27 jan 2012 16:14 (CET)
Maar het blijkt nu toch niet zo goed te lukken. Ik dacht dat het mooi functioneerde, maar dus niet. Ik vermoed dat ik in de knoei zit met | en |. Momentje. Mendelo 31 jan 2012 15:34 (CET)
Het kostte me [bij Vertaallink] ca. 16 bewerkingen om uiteindelijk vast te stellen dat de versie van 19 januari het beste werkte. Mendelo 1 feb 2012 11:51 (CET)
Ja, ik heb dat soms ook ja. Sjablonen zijn soms een plaag. En vaak kom je een maand of zo later iets tegen waarmee je er achter komt dat een karakter verplaatsen het hele gedoe corrigeert. Ik ken het maar al te goed :S De enige die ik ken die de ins en outs van sjablonen kent is Romaine op NL.WP. Maar goed. -- Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 1 feb 2012 12:09 (CET)
Nieuwe versie van {{Wikisource}}. Testjes staan op [[Overleg:Sjabloon:Wikisource]]. Meer uitzonderingsgevallen kan ik nog niet bedenken. {{Wikibooks}} en {{Wikiquote}} worden later aangepast. —Mendelo 4 feb 2012 18:27 (CET)

Hoi! Ik dacht dat Lidewij het symbooltje gebruikt bij het maken van nieuwe doorverwijspagina’s. En het heeft wel iets. Mening? Mendelo 2 feb 2012 22:39 (CET)

Idd een goed idee, ik ga eens kijken. {{dp}} en {{dpintro}} -- Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 2 feb 2012 23:50 (CET)
Ik vond overigens deze : Zelfde kleur maar nu in letters. -- Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 3 feb 2012 00:31 (CET)
(Voorbeeld: André de la Porte ₯. Ik denk dat er nog niet zo heel veel pagina's zijn met ₯. --Mendelo)
Ah zo bedoel je dat. ipv André de la Porte (doorverwijspagina). Prachtig idee. Alleen moet er ergens wel een centrale plaats zijn waar iedereen het weet te vinden en kan kopiëren. Het zit niet zomaar op je toetsenbord namelijk, maar verder een goed idee. -- Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 3 feb 2012 00:47 (CET)
Op dit moment zijn er 2.379 dp's. -- Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 3 feb 2012 00:48 (CET)
Aardig wat. Ik snap niet wat voor Unicode-nummer ₯ heeft. Ik vind het nergens met google of enkele andere zoekmachines. Maar aangezien we het zien en kunnen gebruiken, blijkt het wel te bestaan. Mendelo O, ik heb het gevonden via een interne zoekopdracht op de Engelse Wikipedia. Het is dus eigenlijk de Griekse afkorting voor Drachme en zou als Unicode-waarde U+20AF hebben. Mendelo

Vraag in Prentenhoek

i.v.m. gifs Dorp:Prentenhoek/Café, Mendelo 4 feb 2012 20:09 (CET)

Diverse

Toevallig dacht ook ik deze week aan een artikel over Charles Dickens, omdat hij in de bibliotheek nogal groot aangekondigd werd wegens zijn geboortedag. In Bestand:Nomina_Sacra_in_P46.jpg heb je de juiste letters vet gemaakt. Ik heb, zoals je ziet, maar een klein knipseltje gebruikt, omdat niet de hele bladzijde relevant is i.v.m. "nomina sacra". Eigenlijk zou ik het als PD-old geklasseerd hebben, maar op Commons stond PD-art. Mendelo 7 feb 2012 11:32 (CET)

Ok prima. T was een gokje omdat de letters er anders uitzagen. Maar de positie wel de juiste was. Bedankt voor de Feedback.
Google heeft het als thema doodle vandaag. Dat geeft extra zoekresultaten. ;)-- Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 7 feb 2012 11:35 (CET)
... Maar beslist nog geen zoekresultaten van Wikisage, want google heeft heel nieuwe pagina's nog niet verwerkt.
http://nl.wikisage.org/wiki/Overleg_sjabloon:Facebook . Het gaat om een sjabloon wat men kan aanklikken. Terwijl ik op je mening zat te vragen, zit je sjablonen aan te passen op een manier zoals ik het niet had bedoeld. Mendelo 7 feb 2012 16:09 (CET)
Sorry, het was niet de bedoeling om voor je voeten te lopen. Ik dacht dat je om mijn hulp vroeg. Dat heb ik verkeerd begrepen.
Ik heb echter {{Pictogram Profiel}} klaar. -- Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 7 feb 2012 16:27 (CET)
Wacht nu volgende keer toch eens. En de plaatssparende bestanden die ik voor Twitter en MySpace geüpload had waren ook niet goed genoeg? Zucht. Mendelo 7 feb 2012 16:55 (CET)
Sorry, die had ik niet eens gezien. Je hebt er meerdere geüpload zie ik. Sorry.-- Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 7 feb 2012 17:15 (CET)

Nieuwe "gebruikers"

Vind je iets of er een mogelijkheid zou zijn om spammers het wat moeilijker te maken om binnen te geraken? Want er blijven er tegenwoordig maar elke dag nieuwe opduiken. Mendelo

Dit is heel moeilijk, Dit zijn namelijk geen robotjes (Verificatie plaatjes verhinderen dat) maar mensen die een account aanmaken en op die manier de reclame op Wikisage zetten. Aan één kant willen we graag meer bekendheid, maar dit gaat vaak ten koste aan tijd om spammers te blokken. Het is het één of het ander.-- Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 7 feb 2012 12:01 (CET)
Ik denk eigenlijk wel dat iemand een "bot" gebruikt om voortdurend nieuwe spamgebruikers te registreren, en dat er geen "verificatieplaatje" of "captcha" is. Ook geen idee hoe men dat zou kunnen installeren. MendeloOverleg 9 feb 2012 12:41 (CET)
ik zal eens rondkijken. Ik heb Guido al gevraagd om de software te updaten.-- Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 9 feb 2012 12:50 (CET)
We maken nu gebruik van de standaard-setting van de extensie ConfirmEdit. Het kan zijn dat deze gebroken is. FancyCaptcha of MathCaptcha is niet mogelijk zonder eigen server, maar ik zal QuestyCaptcha eens testen op en:Wikisage. Het is echter ook heel goed mogelijk dat inderdaad iemand niets beters te doen weet dan de hele dag met de hand nieuwe accounts aan te maken. Groetjes, Guido den Broeder 20 feb 2012 23:06 (CET)

Knop

Een update is misschien ook de enige manier om dit een knop als deze te maken. —MendeloOverleg 9 feb 2012 13:00 (CET)

Kosten geluiden niet veel MB's?
Dat gespam gaat op de zelfde manier op andere site's. Een drama.
Groet,--Lidewij 9 feb 2012 13:35 (CET)
Een link naar een geluid of zelfs een filmpje kost een paar bytes.

Schubert:          

Wat men tegen de kou doet:          Er hoort dan wel een verwijzingetje bij naar de pagina waar men de informatie (licentie) over het bestand kan bekijken. —MendeloOverleg 10 feb 2012 13:43 (CET)

Straatbijbel

Die kende ik nog niet. Maar in het Duits viel wel een gelijkaardig project op: de Volxbibel. MendeloOverleg

Stond vandaag op de verwijderlijst. Er moet nog wel wat aan gedaan worden, maar ik vond het toch zonde dat deze hoogstwaarschijnlijk verwijderd gaat worden. Die Duitse ken ik weer niet -- Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 10 feb 2012 20:13 (CET)

Pictogrammen

In Nederlandse computertaal zijn "iconen" een anglicisme. In Nederlandse vertalingen van computerprogramma’s zijn dit "pictogrammen". Mendelo 11 feb 2012 22:12 (CET)

Hm ja. Dan moeten alle plaatjes gehercategoriseerd worden :( Leuk werkje. -- Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 11 feb 2012 23:04 (CET)

Wereldbolletje

Leuk wereldbolletje op {{link}}. Maar om een plaatselijke pagina te verbeteren ({{wikify}}, {{beter}}) lijkt me dat wat te "wereldomvattend". In het geval van bewerken zou een notaboekje met een potlood of zo eerder passen. Mendelo 12 feb 2012 22:50 (CET) Hmmm, vergeten dat ie ook daar werd gebruikt... Ik was bezig met bijvoorbeeld Jasmine_Villegas als externe link. Dan zou die bij het sjabloon voor wikify uitgeschakeld moeten zijn, of een andere link moeten gebruiken... -- Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 12 feb 2012 22:56 (CET)

verholpen ;) bedankt voor het melden -- Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 12 feb 2012 23:04 (CET)
Of het pictogram afhankelijk maken van een eenvoudige extra parameter. (Weeral te laat?) Mendelo 12 feb 2012 23:30 (CET)
Euh . ja. Dat was natuurlijk ook een optie... te moe voor.-- Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 12 feb 2012 23:32 (CET)
Wou nog zeggen dat dit me voor de hand liggend lijkt, anders verliest het sjabloon link eigenlijk zijn doel: het is net bedoeld om verschillende opties te kunnen kiezen op één website, zoals bewerken, "history", "purge".
Moe? Gaan slapen. Mendelo
Je hebt eigenlijk wel gelijk. Maare, ik laat het nu even voor wat het is. als je wil mag je er aan sleutelen, anders doe ik het morgen avond even. -- Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 12 feb 2012 23:38 (CET)
Niks dat brandt. Mendelo
Gelukkig niet :D -- Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 12 feb 2012 23:45 (CET)
Is wel een mooi wereldbolletje, maar ik zou het eerder spaarzaam gebruiken. Bijvoorbeeld voor de officiële website van..., maar dit (8x!) lijkt me ruimschoots teveel van het goede. Een misbruik van het link-sjabloon. Mendelo 14 feb 2012 15:50 (CET)
Zo moet het beter zijn, niet dan?-- Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 14 feb 2012 15:57 (CET)
Voor "externe links" bestaat er reeds een tekentje, wat je graag met plainlinks uitschakelt. Nu vervang je het op een nog niet te overziene manier? Dit is niet het doel van het links-sjabloon. Mendelo
1. Een plaatje moet voor de link staan
2. Het bestaande tekentje is lelijk
3. Tekst dat achter de link komt wordt lelijk onderbroken door dat tekentje. Een bolletje doet dat minder.
Dat is mijn mening, dan, wellicht dat Lidewij hier ook nog wat over kan zeggen?-- Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 14 feb 2012 16:05 (CET)
Er zijn 16600 artikelen. Stel dat ze allemaal 2 links bevatten, dan is het toch niet de bedoeling om alle "natuurlijke" links door een link-sjabloon te vervangen? Het sjabloon is niet bedoeld om zomaar "elke" link te maken, maar kan een hulp zijn wanneer men verschillende links heeft waarin steeds een stuk hetzelfde is. Mendelo

Rodejong Testruimte

Je kan nu gebruik maken van je eigen sjabloontestruimte: Gebruiker:Rodejong/Test —Mendelotestbot 13 feb 2012 13:15 (CET)

Niet voor de voeten lopen

Denk je dat het leuk is als je een slechte internetverbinding hebt, en toch met moeite alles invult, met onderbrekingen, en dan vaststelt dat een andere gebruiker dat al gedaan heeft? Mendelo 14 feb 2012 23:45 (CET)

Mijn excuses, maar na 19 minuten verwacht ik geen bewerkingsconflict meer.-- Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 14 feb 2012 23:48 (CET)
Ro, wacht eens een dag. Je moet over je eigen werk na kunnen denken. Ik heb ook met jou regelmatig BWC. De telefoon gaat of er is iemand aan de deur en je werk is voor niets. --Lidewij 15 feb 2012 09:01 (CET)
Het is nooit voor niets, Tenzij je de cache uitgeschakeld hebt, bewaard je browser je werk in de cach. Je kan dus gewoon op terug klikken.
Daarnaast wordt ook ik vaak geconfronteerd met bewerkingsconflicten. Als je ergens mee bezig bent, zet er dan een {{wiu}} boven. Dan weten we dat een ander er mee bezig is. Daar is het sjabloon tenslotte voor. -- Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 15 feb 2012 18:28 (CET)
Wiu is er voor, wanneer je langer aan iets wil werken. Je werk is wel voor niets wanneer je naar iets even heb moeten zoeken en jij voegt het zelfde toe. Je zoektocht was voor niets. Het overkomt me zeer vaak na het uploaden van foto's Lidewij 16 feb 2012 08:21 (CET)

Bronnen

Sorry ik had het even niet gezien, maar de bronnen moeten in de samenvatting. --Lidewij 16 feb 2012 18:20 (CET)

Stednavne




Maart en april