Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Gebruiker:O/ Wet van Christus Jezus: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Wet_van_Christus_Jezus&oldid=51026936 -1- Bakdebock 20 feb 2018)
 
(https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Wet_van_Christus_Jezus&oldid=51081625 1 mrt 2018)
 
Regel 1: Regel 1:
De '''Wet van Christus of de Christelijke Wet''' is de Wet die terug te vinden is in het Nieuwe Testament. Het zijn dus de geboden, inzettingen en wetten die terug te vinden zijn in het Nieuwe Testament, de geboden gegeven door Jezus en Zijn volgelingen, hoofdzakelijk de apostelen.  
De '''Wet van Christus''' of de '''Christelijke Wet''' is de Wet die terug te vinden is in het Nieuwe Testament. Het zijn de geboden, inzettingen en wetten die gegeven zijn door Jezus en Zijn volgelingen, hoofdzakelijk de apostelen.
De Wet van Christus komt bij name twee keer voor, in 1 Korintiërs 9:21 en Galaten 6:2.
De Wet van Christus komt bij name twee keer voor, in 1 Korintiërs 9:21 en Galaten 6:2.
De Wet van Christus draait hoofdzakelijk om liefde en vrede, liefde tot God en tot de naasten.
De Wet van Christus draait hoofdzakelijk om liefde en vrede, liefde tot God en tot de naasten.


= Belangrijkste geboden in de Wet =
== Belangrijkste geboden in de Wet ==
De belangrijkste geboden vat Jezus Zelf ook samen in Mattheüs 22:37-40: "Jezus zei tegen hem: U zult de Heere, uw God, liefhebben met heel uw hart, met heel uw ziel en met heel uw verstand.Dit is het eerste en het grote gebod. En het tweede, hieraan gelijk, is: U zult uw naaste liefhebben als uzelf.Aan deze twee geboden hangt heel de Wet, en de Profeten." Ook om deze geboden hangt de gehele christelijke Wet.  
De belangrijkste geboden vat Jezus samen in Mattheüs 22:37-40: "Jezus zei tegen hem: U zult de Heere, uw God, liefhebben met heel uw hart, met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dit is het eerste en het grote gebod. En het tweede, hieraan gelijk, is: U zult uw naaste liefhebben als uzelf. Aan deze twee geboden hangt heel de Wet, en de Profeten." Ook om deze geboden hangt de gehele christelijke Wet.
Paulus zegt zelf ook in Romeinen 13:10: "De liefde doet den naaste geen kwaad. Zo is dan de liefde de vervulling der wet."
Paulus zegt in Romeinen 13:10: "De liefde doet de naaste geen kwaad. Zo is dan de liefde de vervulling der wet."


De Wet van Christus is eigenlijk liefde tot God, tot andere christenen, tot de naaste, en zelfs tot je vijanden.


De Wet van Christus is eigenlijk liefde tot God, tot je andere christenen, tot je naaste, en zelfs tot je vijanden.
Een samenvatting van enkele geboden van Jezus, namelijk de woorden uit Lukas 6:27-31; Mattheüs 7:12; Mattheüs 5:44 geeft: "Maar heb ook uw vijanden lief, doe goed aan hen die u haten, zegen hen die u vervloeken en bidt voor hen die u vervolgen.
 
Behandel uw naaste zoals u zelf behandeld wilt worden.
"Heb de Heere, uw God, lief met heel uw hart, met heel uw ziel en met heel uw verstand. Heb uw naaste lief als u zelf.
Maar heb ook uw vijanden lief, doe goed aan hen die u haten, zegen hen die u vervloeken en bidt voor hen die u vervolgen.
Behandel uw naaste zoals u zelf behandeld wilt worden.  
Wees barmhartig en goed."
Wees barmhartig en goed."


Dit is een samenstelling van enkele geboden van Jezus, namelijk de woorden uit Mattheüs 22:37-39; Lukas 6:27-28; Mattheüs 7:12; Mattheüs 5:48 en Lukas 6:31.
De Wet wordt ook samengevat in Romeinen 12:9-21 en 13:8-10.
 
Verder zijn de geboden en inzettingen verspreid over het gehele Nieuwe Testament, vooral dan in de toespraken van Jezus en de brieven van Paulus.
De Wet wordt ook goed samengevat in Romeinen 12:9-21 en 13:8-10.
{{authority control|TYPE=|Wikidata= }}
Verder zijn de geboden en inzettingen verspreid over het gehele Nieuwe Testament, vooral dan in de brieven van Paulus en de preken van Jezus.
[[Categorie:Nieuwe Testament]]

Huidige versie van 6 mrt 2018 om 12:39

De Wet van Christus of de Christelijke Wet is de Wet die terug te vinden is in het Nieuwe Testament. Het zijn de geboden, inzettingen en wetten die gegeven zijn door Jezus en Zijn volgelingen, hoofdzakelijk de apostelen. De Wet van Christus komt bij name twee keer voor, in 1 Korintiërs 9:21 en Galaten 6:2. De Wet van Christus draait hoofdzakelijk om liefde en vrede, liefde tot God en tot de naasten.

Belangrijkste geboden in de Wet

De belangrijkste geboden vat Jezus samen in Mattheüs 22:37-40: "Jezus zei tegen hem: U zult de Heere, uw God, liefhebben met heel uw hart, met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dit is het eerste en het grote gebod. En het tweede, hieraan gelijk, is: U zult uw naaste liefhebben als uzelf. Aan deze twee geboden hangt heel de Wet, en de Profeten." Ook om deze geboden hangt de gehele christelijke Wet. Paulus zegt in Romeinen 13:10: "De liefde doet de naaste geen kwaad. Zo is dan de liefde de vervulling der wet."

De Wet van Christus is eigenlijk liefde tot God, tot andere christenen, tot de naaste, en zelfs tot je vijanden.

Een samenvatting van enkele geboden van Jezus, namelijk de woorden uit Lukas 6:27-31; Mattheüs 7:12; Mattheüs 5:44 geeft: "Maar heb ook uw vijanden lief, doe goed aan hen die u haten, zegen hen die u vervloeken en bidt voor hen die u vervolgen. Behandel uw naaste zoals u zelf behandeld wilt worden. Wees barmhartig en goed."

De Wet wordt ook samengevat in Romeinen 12:9-21 en 13:8-10. Verder zijn de geboden en inzettingen verspreid over het gehele Nieuwe Testament, vooral dan in de toespraken van Jezus en de brieven van Paulus.

rel=nofollow
 Deze pagina is een archief- of kladversie en kan worden gebruikt om verder uit te bouwen tot een encyclopedisch lemma.