Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Gebruiker:Gympie: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (Guido den Broeder heeft pagina Gebruiker:Matti84 hernoemd naar Gebruiker:Gympie: Automatisch hernoemd bij het wijzigen van gebruiker "Matti84" naar "Gympie")
k
Regel 1: Regel 1:
''''Matti84'''' Gebruikerspagina van Matti (mijn roepnaam, maar binnenkort ga ik met een alternatieve naam aan de slag. Inmiddels ben ik eruit en het wordt: '''Gympie'''. Dat moet overigens nog door de moderator worden goedgekeurd.
+
''''Gympie'''' Gebruikerspagina van Gympie (mijn roepnaam is Matti)
  
Hierbij wat achtergrondinformatie over mijzelf. Ik heb Nederlandse taal en Letterkunde gestudeerd (Geesteswetenschappen). Om een bijdrage te kunnen leveren aan het vermeerderen van kennis, heb ik mij aangemeld bij Wikisage. Ik heb inmiddels gezien dat het aantal gebruikers bij ''''Wikipedia'''' flink groot is. Daarom heb ik ervoor gekozen te functioneren als 'bijdrager'van Wikisage. Hier op ''''Wikisage'''' zal zo her en der wel wat hulp welkom zijn. Mijn dagelijks werk ligt in de sfeer van vertaalwerk, correspondentie en redigeren van tekst. Omdat dit de tweede generatie Vrije encyclopeadie is, denk ik dat ik wel dat ik kan bijdragen. Mijn interesses liggen bij Nederlandse taal (met name spelling- en taalkwesties) Middelnederlands. Verder heb ik een brede belangstelling, o.a. voor Culturele historie, geschiedenis in het algemeen, schilderkunst, biologie en gevarieerde wetenschappelijke issues. In vrije tijd mag ik graag tuinieren en fotograferen.
+
Hierbij wat achtergrondinformatie over mijzelf. Ik heb Nederlandse taal en Letterkunde gestudeerd (Geesteswetenschappen). Om een bijdrage te kunnen leveren aan het vermeerderen van kennis, heb ik mij aangemeld bij Wikisage. Ik heb inmiddels gezien dat het aantal gebruikers bij ''''Wikipedia'''' flink groot is. Daarom heb ik ervoor gekozen te functioneren als 'bijdrager' van Wikisage. Hier op ''''Wikisage'''' zal zo her en der wel wat hulp welkom zijn. Mijn dagelijks werk ligt in de sfeer van vertaalwerk, correspondentie en redigeren van tekst. Omdat dit de tweede generatie Vrije encyclopedie is, denk ik dat ik wel dat ik kan bijdragen. Mijn interesses liggen bij Nederlandse taal (met name spelling- en taalkwesties) [[Middelnederlands]]. Verder heb ik een brede belangstelling, o.a. voor Culturele historie, geschiedenis in het algemeen, schilderkunst, biologie en gevarieerde wetenschappelijke issues. In vrije tijd mag ik graag tuinieren en fotograferen.
Op de sociale netwerksite [[hyves]].nl (in december 2013 ter ziele gegaan, schreef ik blogs en doe dat ook -sporadisch - nog op een eigen webblog. Verder lees ik heel wat boeken en blogs en daardoor blijft het volgen van diverse schrijvers ook tot mijn favoriete bezigheden. Ik heb ook een Facebook- en LinkedIn-account, waar ik de nodige contacten onderhoud.
+
Op de sociale netwerksite [[hyves]].nl (in december 2013 ter ziele gegaan, schreef ik blogs en doe dat ook -sporadisch - nog op een eigen weblog. Verder lees ik heel wat boeken en blogs en daardoor blijft het volgen van diverse schrijvers ook tot mijn favoriete bezigheden. Ik heb ook een [[Facebook]]- en LinkedIn-account, waar ik de nodige contacten onderhoud.
  
  
 
* Uitgangspunten
 
* Uitgangspunten
Een encyclopedie moet feiten en wetenswaardigheden bevatten. Het is mijn intentie om bij het leveren van bijdragen vooral te letten op verifieerbare informatie (andere bronnen en websites). Waar mogelijk zal ik ook kijken om aanvullingen te doen voor [[niet bestaande pagina's]] en eventueel een de officiële website vermelden. Als leidraad bij het schrijven gebruik ik het '[[Groene Boekje]]' (de officiële [[Woordenlijst Nederlandse taal]]). Een compleet [[woordenboek]] behoeft natuurlijk hier niet gepubliceerd te worden. Daarvoor kun je andere bronnen raadplegen.
+
Een encyclopedie moet ''feiten en wetenswaardigheden'' bevatten. Het is mijn intentie om bij het leveren van bijdragen vooral te letten op verifieerbare informatie (andere bronnen en websites). Waar mogelijk zal ik ook kijken om aanvullingen te doen voor [[niet bestaande pagina's]] en eventueel een de officiële website vermelden. Als leidraad bij het schrijven gebruik ik het '[[Groene Boekje]]' (de officiële [[Woordenlijst Nederlandse taal]]). Een compleet [[woordenboek]] behoeft natuurlijk hier niet gepubliceerd te worden. Daarvoor kun je andere bronnen raadplegen.
 
Voorlopig begin ik 'low level': Waar nog wat hiaten zitten, probeer ik dat aan te vullen/verbeteren. Soms heb ik veel tijd, maar ik ken ook perioden dat ik er niet veel tijd in kan steken, maar alle beetjes helpen, is mijn uitgangspunt.
 
Voorlopig begin ik 'low level': Waar nog wat hiaten zitten, probeer ik dat aan te vullen/verbeteren. Soms heb ik veel tijd, maar ik ken ook perioden dat ik er niet veel tijd in kan steken, maar alle beetjes helpen, is mijn uitgangspunt.
Een voorbeeld van één van mijn bijdragen: [[Erasmus universiteit]]. Ik probeer ook te letten op bijdragen van andere gebruikers. Waar nodig, neem ik dan ook de vrijheid om correcties toe te passen. Last but not least: ik laat mijzelf ook graag corrigeren. Aarzel niet om mijn bijdragen te verbeteren en/of aan te vullen!.
+
Een voorbeeld van één van mijn eerste bijdragen: [[Erasmus universiteit]]. Ik probeer ook te letten op bijdragen van andere gebruikers. Waar nodig, neem ik dan ook de vrijheid om correcties toe te passen. Last but not least: ik laat mijzelf ook graag corrigeren. Aarzel niet om mijn bijdragen te verbeteren en/of aan te vullen!.
  
 
[[Categorie:Niet te indexeren pagina's]]
 
[[Categorie:Niet te indexeren pagina's]]

Versie van 28 dec 2018 om 13:34

'Gympie' Gebruikerspagina van Gympie (mijn roepnaam is Matti)

Hierbij wat achtergrondinformatie over mijzelf. Ik heb Nederlandse taal en Letterkunde gestudeerd (Geesteswetenschappen). Om een bijdrage te kunnen leveren aan het vermeerderen van kennis, heb ik mij aangemeld bij Wikisage. Ik heb inmiddels gezien dat het aantal gebruikers bij 'Wikipedia' flink groot is. Daarom heb ik ervoor gekozen te functioneren als 'bijdrager' van Wikisage. Hier op 'Wikisage' zal zo her en der wel wat hulp welkom zijn. Mijn dagelijks werk ligt in de sfeer van vertaalwerk, correspondentie en redigeren van tekst. Omdat dit de tweede generatie Vrije encyclopedie is, denk ik dat ik wel dat ik kan bijdragen. Mijn interesses liggen bij Nederlandse taal (met name spelling- en taalkwesties) Middelnederlands. Verder heb ik een brede belangstelling, o.a. voor Culturele historie, geschiedenis in het algemeen, schilderkunst, biologie en gevarieerde wetenschappelijke issues. In vrije tijd mag ik graag tuinieren en fotograferen. Op de sociale netwerksite hyves.nl (in december 2013 ter ziele gegaan, schreef ik blogs en doe dat ook -sporadisch - nog op een eigen weblog. Verder lees ik heel wat boeken en blogs en daardoor blijft het volgen van diverse schrijvers ook tot mijn favoriete bezigheden. Ik heb ook een Facebook- en LinkedIn-account, waar ik de nodige contacten onderhoud.


  • Uitgangspunten

Een encyclopedie moet feiten en wetenswaardigheden bevatten. Het is mijn intentie om bij het leveren van bijdragen vooral te letten op verifieerbare informatie (andere bronnen en websites). Waar mogelijk zal ik ook kijken om aanvullingen te doen voor niet bestaande pagina's en eventueel een de officiële website vermelden. Als leidraad bij het schrijven gebruik ik het 'Groene Boekje' (de officiële Woordenlijst Nederlandse taal). Een compleet woordenboek behoeft natuurlijk hier niet gepubliceerd te worden. Daarvoor kun je andere bronnen raadplegen. Voorlopig begin ik 'low level': Waar nog wat hiaten zitten, probeer ik dat aan te vullen/verbeteren. Soms heb ik veel tijd, maar ik ken ook perioden dat ik er niet veel tijd in kan steken, maar alle beetjes helpen, is mijn uitgangspunt. Een voorbeeld van één van mijn eerste bijdragen: Erasmus universiteit. Ik probeer ook te letten op bijdragen van andere gebruikers. Waar nodig, neem ik dan ook de vrijheid om correcties toe te passen. Last but not least: ik laat mijzelf ook graag corrigeren. Aarzel niet om mijn bijdragen te verbeteren en/of aan te vullen!.