Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Gebruiker:Gympie: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 4: Regel 4:
  
 
* Uitgangspunten
 
* Uitgangspunten
Een encyclopeadie moet feiten en wetenswaardigheden bevatten. Het is mijn intentie om bij het leveren van bijdragen vooral te letten op verifieerbare informatie (andere bronnen en websites). Waar mogelijk zal ik ook kijken om aanvullingen te doen voor [[niet bestaande pagina's]] en eventueel een de officiële website vermelden. Als leidraad bij het schrijven gebruik ik het '[[Groene Boekje]]' (de officiële [[Woordenlijst Nederlandse taal]]). Complete [[woordenboeken]] behoeven natuurlijk hier niet gepubliceerd te worden. Daarvoor kun je andere bronnen raadplegen.
+
Een encyclopeadie moet feiten en wetenswaardigheden bevatten. Het is mijn intentie om bij het leveren van bijdragen vooral te letten op verifieerbare informatie (andere bronnen en websites). Waar mogelijk zal ik ook kijken om aanvullingen te doen voor [[niet bestaande pagina's]] en eventueel een de officiële website vermelden. Als leidraad bij het schrijven gebruik ik het '[[Groene Boekje]]' (de officiële [[Woordenlijst der Nederlandse taal]]). Complete [[woordenboeken]] behoeven natuurlijk hier niet gepubliceerd te worden. Daarvoor kun je andere bronnen raadplegen.
 
Een voorbeeld van één van mijn bijdragen: [[Erasmus universiteit]]. Ik probeer ook te letten op bijdragen van andere gebruikers. Waar nodig, neem ik dan ook de vrijheid om correcties toe te passen. Last but not least: ik laat mijzelf ook graag corrigeren. Aarzel niet om mijn bijdragen te verbeteren en/of aan te vullen!.
 
Een voorbeeld van één van mijn bijdragen: [[Erasmus universiteit]]. Ik probeer ook te letten op bijdragen van andere gebruikers. Waar nodig, neem ik dan ook de vrijheid om correcties toe te passen. Last but not least: ik laat mijzelf ook graag corrigeren. Aarzel niet om mijn bijdragen te verbeteren en/of aan te vullen!.

Versie van 21 dec 2018 om 12:28

'Matti84' Gebruikerspagina van Matti. Hierbij wat achtergrondinformatie over mijzelf. Na het Gymnasium heb ik Nederlandse Taal en Letterkunde gestudeerd. Ik ben Nederlandse, getrouwd met Wouter, een Weg- en Waterbouwkundig ingenieur. Wij hebben twee kinderen. Om een bijdrage te kunnen leveren aan het vermeerderen van kennis, heb ik mij aangemeld bij Wikisage. Ik heb inmiddels gezien dat het aantal gebruikers bij 'Wikipedia' flink groot is. Daarom heb ik ervoor gekozen te functioneren als 'bijdrager'van Wikisage. Hier op 'Wikisage' zal zo her en der wel wat hulp welkom zijn. Mijn dagelijks werk ligt in de sfeer van vertaalwerk, correspondentie en redigeren van tekst. Omdat dit de tweede generatie Vrije encyclopeadie is, denk ik dat ik wel dat ik kan bijdragen. Mijn interesses liggen bij Nederlandse taal (met name spelling- en taalkwesties) Middelnederlands. Verder heb ik belangstelling voor Culturele historie, geschiedenis in het algemeen, schilderkunst, biologie en gevarieerde wetenschappelijke issues. Een ruime belangstelling dus. Op de sociale netwerksite hyves.nl (in december 2013 ter ziele gegaan), schreef ik blogs en doe dat ook -sporadisch - nog op een eigen webblog. Verder lees ik heel wat boeken en blogs en daardoor blijft het volgen van diverse schrijvers ook tot mijn favoriete bezigheden. Ik heb ook een Facebook- en LinkedIn-account, waar ik de nodige contacten onderhoud.


  • Uitgangspunten

Een encyclopeadie moet feiten en wetenswaardigheden bevatten. Het is mijn intentie om bij het leveren van bijdragen vooral te letten op verifieerbare informatie (andere bronnen en websites). Waar mogelijk zal ik ook kijken om aanvullingen te doen voor niet bestaande pagina's en eventueel een de officiële website vermelden. Als leidraad bij het schrijven gebruik ik het 'Groene Boekje' (de officiële Woordenlijst der Nederlandse taal). Complete woordenboeken behoeven natuurlijk hier niet gepubliceerd te worden. Daarvoor kun je andere bronnen raadplegen. Een voorbeeld van één van mijn bijdragen: Erasmus universiteit. Ik probeer ook te letten op bijdragen van andere gebruikers. Waar nodig, neem ik dan ook de vrijheid om correcties toe te passen. Last but not least: ik laat mijzelf ook graag corrigeren. Aarzel niet om mijn bijdragen te verbeteren en/of aan te vullen!.