Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Franz André

Uit Wikisage
Versie door Vecaman (overleg | bijdragen) op 31 jul 2019 om 09:19 (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Franz André''' (Vorst (Brussel), 1893 - Sint-Lambrechts-Woluwe, 1975)) , was een Belgisch violist, dirigent en componist. == Opleiding == Hij...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Franz André (Vorst (Brussel), 1893 - Sint-Lambrechts-Woluwe, 1975)) , was een Belgisch violist, dirigent en componist.

Opleiding

Hij studeerde aan het Koninklijk conservatorium van Brussel viool bij Cesar Thomson (Eerste Prijs 1912) en orkestdirectie bij François-Auguste Gevaert en Edgar Tinel.


Loopbaan

Hij was in 1935 stichtend dirigent van het Groot Symfonisch Orkest van het Belgisch Nationaal Instituut voor Radio-omroep.

Trivia

Hij liep als soldaat-slachtoffer van de gasaanvallen in de eerste Wereldoorlog een invaliditeit van 60% op.