Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

François Strens: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''François 'Frans' Strens''' (Sint-Gillis 23 januari 1902 - Sonnenburg 25 januari 1944) was een lid van het...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 8: Regel 8:


{{Appendix}}
{{Appendix}}
{{DEFAULTOSRT:Strens, François}}
{{DEFAULTSORT:Strens, François}}
[[Categorie:Kampgevangene in Sonnenburg]]
[[Categorie:Kampgevangene in Sonnenburg]]
[[Categorie:Geboren in 1902]]
[[Categorie:Geboren in 1902]]

Versie van 17 mrt 2018 17:35

François 'Frans' Strens (Sint-Gillis 23 januari 1902 - Sonnenburg 25 januari 1944) was een lid van het Belgisch verzet in de Tweede Wereldoorlog.

Strens was begrafenisondernemer. Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog vluchtten zijn vrouw en zoon naar Engeland.[1]

Strens was betrokken bij de ontsnappingslijn Comète en het inwinnen van informatie voor de Amerikaanse inlichtingendiensten. . Hij werd op 9 september 1941 door de Gestapo gearresteerd voor hulp aan de "vijand". De Duitse rechtbank in Essen veroordeelde hem tot 6 jaar dwangarbeid. Strens overleed op 25 januari 1944 in de gevangenis van Sonnenburg.[2]

Pothuum werd hij ridder in de Orde van Leopold II en ontving hij het bronzen Oorlogskruis.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow
rel=nofollow