Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Ferdinand Adrien: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Ferdinand Adrien''' (ook ''Fernand Adrien''genaamd) (Luik (B), 1770 - Parijs (F) 1830) was een Belgisch componist, vooral in het operagenre. == Werk...')
 
Regel 1: Regel 1:
'''Ferdinand Adrien''' (ook ''Fernand Adrien''genaamd) ([[Luik]] (B), [[1770]] - Parijs (F) [[1830]])
+
'''Ferdinand Adrien''' (ook ''Fernand Adrien'' genaamd) ([[Luik]] (B), [[1770]] - Parijs (F) [[1830]])
 
was een Belgisch componist, vooral in het operagenre.
 
was een Belgisch componist, vooral in het operagenre.
  
 
== Werk ==
 
== Werk ==
Ferdinand Adrien creërde ''negen'' maanden vóór de Belgische omwenteling van [[1830]], in december [[1829]] te [[Antwerpen (stad)|Antwerpen]] de opera "Le fou et la révolution" (De dwaas en de omwenteling), waarna hij zicht terugtrok in zijn woonplaats [[Parijs]] en niet lang daarna in [[1830]] overleed.
+
Ferdinand Adrien creërde ''negen'' maanden vóór de Belgische omwenteling van [[1830]], in december [[1829]] te [[Antwerpen (stad)|Antwerpen]] de opera "Le fou et la révolution" (De dwaas en de omwenteling), waarna hij zich terugtrok in zijn woonplaats [[Parijs]] en niet lang daarna in [[1830]] overleed.
  
 
== Externe link ==
 
== Externe link ==
[https://www.italianopera.org/compositori/A/c216851E.htm ]
+
[https://www.italianopera.org/compositori/A/c216851E.htm Ferdinand Adrien]
  
 
{{DEFAULTSORT:Adrien, Ferdinand}}
 
{{DEFAULTSORT:Adrien, Ferdinand}}

Versie van 29 mrt 2019 om 19:43

Ferdinand Adrien (ook Fernand Adrien genaamd) (Luik (B), 1770 - Parijs (F) 1830) was een Belgisch componist, vooral in het operagenre.

Werk

Ferdinand Adrien creërde negen maanden vóór de Belgische omwenteling van 1830, in december 1829 te Antwerpen de opera "Le fou et la révolution" (De dwaas en de omwenteling), waarna hij zich terugtrok in zijn woonplaats Parijs en niet lang daarna in 1830 overleed.

Externe link

Ferdinand Adrien