Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Eugène Van Loo

Uit Wikisage
Versie door IPA (overleg | bijdragen) op 21 sep 2019 om 11:58 (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Eugène Jacques Van Loo''' (4 augustus 1914 - na 29 augustus 1942), codenaam Ocelot, was een SOE-agent tijdens de Tweede Wereldoorlog.<ref>[https...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De printervriendelijke versie wordt niet langer ondersteund en kan weergavefouten bevatten. Werk uw browserbladwijzers bij en gebruik de gewone afdrukfunctie van de browser.

Eugène Jacques Van Loo (4 augustus 1914 - na 29 augustus 1942), codenaam Ocelot, was een SOE-agent tijdens de Tweede Wereldoorlog.[1][2]

Omdat een radio die bedoeld was voor Willy Bernaert werd onderschept door de Duitsers waren de Duitsers op de hoogte van de dropping van Van Loo op 29 augustus 1942 te Herentals. Zijn verdere lot is onbekend.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
  1. º België in de Tweede Wereldoorlog. Deel 6, Rudi van Doorslaer, Etienne Verhoeyen, Herman van de Vijver (1988)
  2. º Ocelot mission: Eugene Van Loo,The National Archives
rel=nofollow
rel=nofollow