Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Emiel-Gerard Monteyne

Uit Wikisage
Versie door IPA (overleg | bijdragen) op 20 sep 2019 om 19:20 (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Emiel-Gerard Monteyne''' was een lid van het Belgisch verzet in de Tweede Wereldoorlog. Monteyne was voor de Tweede Wereldoorlog lid van de Kommunisti...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Emiel-Gerard Monteyne was een lid van het Belgisch verzet in de Tweede Wereldoorlog.

Monteyne was voor de Tweede Wereldoorlog lid van de Kommunistische Partij van België.[1]

Hij was betrokken bij de oprichting van het Onafhankelijkheidsfront in Oostende, samen met zijn buurman August Sesée. Sesée was informant voor de Russische spionagegroep Die Rote Kapelle. Monteyne hield de wacht terwijl Sesée de radio bediende. Ook na de verhuis van Sesée naar Brussel bleven beiden in contact.

Monteyne werd luitenant binnen het OF en hield zich onder meer bezig met sabotage.[2]

Na de oorlog stond hij op de 4de plaats op de kieslijst van de KPB bij de gemeenteraadsverkiezingen van november 1946.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties