Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Ellsworth Wareham

Uit Wikisage
Versie door Mendelo (overleg | bijdragen) op 18 aug 2019 om 17:59
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ellsworth Edwin Wareham (Texas, 3 oktober 1914 – Loma Linda, California, 15 december 2018) was een Amerikaans cardioloog en honderdplusser.


Dr. Ellsworth Wareham was betrokken bij de eerste openhartoperaties. Tot zijn 75e werkte hij voltijds als hartchirurg en daarna assisteerde hij nog twintig jaar.

Toen hij in de 50 jaar was, ging hij over op een volledig plantaardige voedingswijze. Hij adviseerde zijn patiënten om dierlijke producten zo veel mogelijk te vermijden en meer plantaardig te eten. Wanneer patiënten hiervoor open stonden, gaf hij hen graag een gedegen wetenschappelijke uitleg waarom dit beter voor hen was.

In interviews beschreef hij dat het ’geheim’ van zijn lange leven gelegen was in zijn voedingswijze en een actieve levenswijze, gecombineerd met sociale contacten onder geloofsgenoten en zijn kalme en stressloze instelling.<ref>1px.png Bekijk op YouTube  Dr. Ellswort Wareham – 98 years old vegan op YouTube <ref>

Verwijzingen


Under construction icon.png Werk in uitvoering Under construction icon.png
Iemand is nog met dit artikel bezig. Kom later terug om het resultaat te bekijken.