Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Een fijn span

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 11 aug 2019 om 22:31 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Een_fijn_span&oldid=54036976 17 jun 2019 CVPublishing 21 jun 2007)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een fijn span is een Nederlandse klucht uit 1989 met een hoofdrol voor Joop Doderer. Verder zijn te zien: Hans Boskamp, Maya Bouma, Lia Bolte, Tinque Dongelmans, Pamela Teves, Yvonne van Valkenburg en Guus van der Made. Het stuk is gebaseerd op De avond van de zevende juli van Gerard van Dijk.

Omschrijving

Leeswaarschuwing — Onderstaande tekst bevat details van de plot en/of de afloop van het verhaal

Martin van Wijngaarden is notaris en wordt door zijn dominante vrouw betrapt met een aan hem gestuurde liefdesbrief van ene Joke. Op dezelfde dag verschijnen zijn vriend Harry de Glint, een advocaat, de nieuwe butler Engelbert Angevare (Joop Doderer) en een chique barones. De advocaat wordt butler, de butler advocaat, de zoon blijkt met vaders visitekaartjes te hebben gezwaaid, Joke is nu Marietje, de barones is verliefd op de butler of op de advocaat, wat doet de dochter allemaal, kortom: misverstanden overheersen in huize Van Wijngaarden.

Dvd

Deze klucht is ook verschenen op dvd, in een box samen met Moordstuk, Drie is te veel en Laat je niet kisten.

Externe link

rel=nofollow