Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Edwin Reijnoudt Brouwer

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Edwin Reijnoudt Brouwer is een Nederlandse piloot die in het nieuws is gekomen na zijn beschuldigende verklaring aan het adres van Julio Poch.

Volgens Brouwer en zijn collega Tim Weert zou Transavia-collega Poch tijdens een etentje eind 2003 op Bali aan collega's hebben verklaard dat hij betrokken was bij de dodenvluchten onder het Videlaregime. Brouwer en Weert stapten met hun getuigenis in eerste instantie naar de leiding van Transavia, maar later, op aanraden van chef-vlieger Jeroen Engelkes ook naar de politie. In het VARA-programma Pauw en Witteman zetten zij publiekelijk hun verklaringen kracht bij. In januari 2011 verklaarden de beide piloten dat zij Poch niet letterlijk hadden horen zeggen dat hij persoonlijk betrokken was.