Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Edor

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 3 okt 2022 om 00:59 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Edor&oldid=62959065 -1- 92.110.16.66 18 sep 2022)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Edor Benelux b.v. was een speelgoedbedrijf opgericht in 1950 en was aanvankelijk gevestigd in Barneveld, later in Lelystad. De naam Edor was samengesteld uit de letters van de naam van de oprichter n.l. Eduard Regoor, Ed (uard) (Rego) or. Edor Toys importeerde verschillende speelgoedmerken waaronder Matchbox, Mego. Vanaf 1986 produceerden ze automodellen onder hun dochteronderneming Edocar met licenties van Maisto, Hartoy, Realtoy, Goldenwheel en Yatming. Edor modelbouw. Geïmporteerde schaalmodellen van o.a. "Artesania Latina" Edor speelgoed.

Geïmporteerde speelgoedlijnen zoals:

"Madeliefje" een speelgoedpop die erg veel leek op de poppen "Fleur" en "Cindy". "Micronauten" van Mego (dat later in Nederland te koop stond en onder Airfix viel) Edor dat Mego's Micronauts heeft uitgebracht met Nederlandse instructiebladen. In 2007 is Edor Benelux b.v. ging failliet en dochteronderneming Edocar ging mee.