Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

EKA

Uit Wikisage
Versie door Mendelo (overleg | bijdragen) op 9 jan 2013 om 23:18 (cat)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

EKA of Europakring Antwerpen ontstond in 1973 als een Antwerpse studentenvereniging die pleitte voor een verenigd en democratisch federaal Europa. In de loop der jaren is EKA gegroeid naar een studentenvereniging die als voornaamste doelstelling heeft Europa in al haar facetten dichter bij de student te brengen en hen warm te maken voor de Europese gedachte.

Activiteiten

Naast klassieke studentikoze activiteiten zoals cocktailfeestjes, organiseren ze ook talloze culturele en politieke activiteiten. Deze combinatie maakt hen uniek als studentenclub. DE kring verenigt studenten die houden van reizen, culturele uitstapjes, een goede politieke discussies en natuurlijk feest vieren.

EKA richt zich in de eerste plaats op alle faculteiten van de Universiteit van Antwerpen, maar kent eveneens succes bij de nabijgelegen Hogescholen.

Europakring Antwerpen is politiek kleurloos. Hun doelstelling is Europa onder de aandacht van de studenten te brengen en zo de Europese microbe te verspreiden in Antwerpen. De neutraliteit blijkt uit de variatie aan sprekers en thema’s die bij hen aan bod komen.

Website

http://www.ekantwerpen.eu