Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

• Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

ECCO Tour Kampioenschap 2012

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het ECCO Tour Kampioenschap is een jaarlijks golfkampioenschap in Denemarken. De editie van 2012 wordt op de Stensballegaard Golf Klub gespeeld van 15-18 augustus. Het resultaat telt ook mee voor de Europese Challenge Tour.

Verslag

De par van de baan is 72.

Joachim B Hansen was heel tevreden met zijn score over de eerste ronde, maar onverwacht scoorde Klas Eriksson vijf slagen lager tijdens de tweede ronde. Het was de beste ronde van zijn 21-jarige carrière, die enkele jaren werd verstoord door rug- en polsblessures.

Tim Sluiter had een moeizame eerste ronde, waarbij hij op de par-3 holes vier slagen verloor en op de par-5 holes slechts een birdie maakte. In ronde 2 maakte hij echter zeven birdies en in de derde ronde nog zes. Hij steeg daardoor naar de 18de plaats. In de laatste ronde stond hij op -1 toen hij een triple bogey op hole 9, een par 5, maakte. Na hole 11 stond hij weer op level par maar hij eindigde op +1.

Pierre Relecom maakte in de eerste drie rondes acht birdies op de par-5 holes maar verloor zeven slagen op de par-4 holes van de eerste negen holes. In de laatste ronde begon hij met vier birdies in de eerste vijf holes. Daarna kwamen nog drie bogeys en twee birdies voor een ronde van 69, zodat hij bijna 20 plaatsen steeg.
De beste dagronde was 65 van Jamie Abbott.

Het toernooi eindigde in een play-off tussen Alessandro Tadini en James Busby. Op de derde hole maakte Tadini een par en won. Hierdoor mag hij na dit weekend meedoen aan de Rolex Trophy in Genève, een toernooi op de Europese PGA Tour.