Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Douwe Egberts

Uit Wikisage
Versie door Zwmacoaan (overleg | bijdragen) op 2 aug 2019 om 17:24 (Categorie)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Douwe Egberts (afgekort tot DE) is een Nederlands bedrijf opgericht in 1753. Het bedrijf produceert en verkoopt koffie, thee en andere levensmiddelen. Douwe Egberts heeft meer dan 7.000 medewerkers en het hoofdkantoor ligt in Amsterdam.

Beker Douwe Egberts

Geschiedenis

De geschiedenis van Douwe Egberts gaat terug tot 1753 toen Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thysses naar Joure, Friesland verhuisden om daar een kruidenierszaak te beginnen. Er werden ook zuidvruchten en Chocolade verkocht. De zoon Douwe Egberts (1755-1806) nam in 1780 de winkel van zijn ouders over. In deze periode richtte het bedrijf zich op het bewerken en het meleren van Koffie, Thee en Tabak. Douwe Egberts begon met uitbreiden buiten de stadsgrenzen van Joure, hiermee heeft Douwe Egberts voor een belangrijke groei van zijn bedrijf gezorgd. In 1806 werd het bedrijf overgenomen door Douwe Egbert's tweede vrouw Lysbeth Mintjes, vanwege de dood van Douwe Egberts.

Na de Tweede Wereldoorlog werd er uitgebreid naar het buitenland. Er werd uitgebreid naar Frankrijk, Spanje, Denemarken en in 1948 België.

Trivia

. Douwe Egberts beheerd doorgaans de Haulsterbossen

Externe Links

https://www.de.nl/

 
rel=nofollow