Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Deniz Andrews

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 20 aug 2019 om 22:07 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Deniz_Andrews&oldid=54301307 -e- Bandrws 31 jul 2019)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Deniz Andrews (Eindhoven, 21 februari 1990) is een Nederlands Turkse YouTuber uit Eindhoven, Noord-Brabant. Deniz Andrews houdt zich vooral bezig met video's over LGBT onderwerpen in Turkije. Hij heeft de eerste openlijke YouTube pagina waar hij onder andere over zijn coming-out spreekt.

Biografie

Andrews is een Turks-Nederlandse YouTuber geboren in Eindhoven. Nadat hij als openlijk uit de kast kwam wilde hij eat betekenen voor de Turkse LGBT gemeenschap. Zijn Nederlandse opvoeding met Turkse roots zorgt voor een tegenstrijdige combinatie met zijn geaardheid. Hij opende in 2018 een YouTube kanaal en zijn videos gingen viral in Turkije. Dit opmerkelijke verhaal is o.a. door de Turkse nationale kranten Hurriyet en Milliyet positief ontvangen en goede recensies geschreven. De vele kritiek op zijn reportage in de Milliyet stond hem niet in de weg. Zijn sterke groei in de wereld van YouTube Turkije wordt niet alleen in Turkije opgemerkt maar nu ook in Nederland. Helaas zijn de geluiden in Turkije niet alleen positief, zo werd er in de conservatieve krant ‘Turkiye’ gerefereerd als een gevaar voor uw kinderen..! Desondanks wordt zijn kanaal door vele Turken openhartig ontvangen, en is hij de openlijke LGBT YouTuber (in het bijzonder Nederlands-Turkse) en een verademing voor vele kijkers.

Interviews

Publicaties

rel=nofollow