Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

De Plakband

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 15 aug 2019 om 11:21 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=De_Plakband&oldid=54377862 -e- Driesdm 14 aug 2019)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Plakband was een muziekband die groeide uit de voormalige scoutsgroep 144 uit Mortsel. Uit deze groep groeide een aantal bekende Belgische podium kunstenaars.

Geschiedenis

Rond 1985 startte de beginnende gitaristen Tom Theuns en David Bovée de groep. Hun eerste optreden was het free podium van het Sint-Ritacollege te Kontich in 1986. Het jaar daarna zou dit free podium uitgroeien tot Schoolrock Festival. Tijdens het eerst optreden zong Jeroen Siebens en speelde Tom Hautekiet drums en Steven Schrey basgitaar. Opvallend was dat ze binnen de schoolmuren The Wall (album) speelden. De nog te moeilijke gitaarsolo werd vervangen door een drumsolo van de toen al getalenteerde Tom Hautekiet. Dries De Maeyer, de latere bassist, was toen al roadie.

Aanvankelijk speelde de groep meer New wave (muziekstijl). Pas toen Tom Theuns de groep verliet en Charel zanger werd, werd het meer een Blues groep.

De groep repeteerde respectievelijk in:

  • de was-o-matic in Berchem (Antwerpen) (bij zangeres Inge De Maeyer);
  • het repetitielokaal van jeugdcafé het Varken in Edegem;
  • de akabe-lokalen in het fort V in Edegem;

Ze speelden voornamelijk in en om Antwerpen. Enkele legendarische plaatsen waar ze speelden:

Rond 1992 stopte de band.

Bandleden

Zang:

Gitaar:

Basgitaar:

Toetsen:

Drum:

rel=nofollow