Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

De Nieuwe Wereld (YouTube-kanaal)

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 22 mei 2021 om 08:25 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=De_Nieuwe_Wereld_(YouTube-kanaal)&oldid=58892617 -1- 2a02:a443:5030:1:5ddd:259b:8eb6:fa18 8 mei 2021)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Nieuwe Wereld is een YouTube-kanaal en innitiatief van journalist Paul van Liempt, filosoof Ad Verbrugge en David van Overbeek.

Het kanaal zendt interviews uit met experts uit verschillende disciplines.

Tijdens de corona-crisis mengt het kanaal zich actief in het debat en valt met name op door een geluid te laten horen dat kritisch is richting de regeringsaanpak en het handelen van de media. Anders dan overige kritische YouTube-kanalen (die vaak als complotdenkers worden benoemd) zijn de gasten van De Nieuwe Wereld veelal of beroepsmatig professioneel of expert in hun vakgebied of het zijn hoogleraren die vanuit hun vakdiscipline spreken. Ze spreken de consensus niet zozeer tegen, maar vullen aan met nieuwe informatie die naar hun beleving onderbelicht blijft in de reguliere media en kwaliteitskranten met als doel om de complexiteit van het probleem een breder perspectief te bieden.

Gasten die vaker aan het woord komen zijn onder andere emeritus hoogleraar experimentele immunologie Pierre Capel, professor Ira Helsloot, macro-econoom Kees de Kort, Jort Kelder, financieel geograaf Ewald Engelen, professor Mattias de Smet, Sam Brokken.

De presentatie is in handen van van Liempt, Verbrugge, van Overbeek en Jelle van Baardewijk en Marlies Dekkers.