Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Correspondentieprincipe

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 10 sep 2019 om 10:55 (file:///C:/w/index.php?title=Correspondentieprincipe&oldid=23400024 26 nov 2010 ‎ Zbisasimone~nlwiki 6 nov 2007)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het correspondentieprincipe van Bohr is vanaf 1923 deel van de oude kwantummechanica.

Bohr heeft met het correspondentieprincipe aangeduid dat bij grote kwantumgetallen de klassieke mechanica geldig is. Het eist dus in zekere zin dat voor macroscopische systemen de kwantumeffecten veel minder goed zichtbaar zijn, en dat de fysica van zulke systemen zich herleidt tot de gewone mechanica die we in het dagelijks leven in werking zien. De tweede pijler van de kwantummechanica, de adiabatische invariantentheorie van Paul Ehrenfest is daarentegen geheel uit de kwantummechanica verdwenen.

rel=nofollow