Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Constantijn Geluk

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 29 mrt 2019 om 21:31 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Constantijn_Geluk&oldid=12815598 20 jun 2008 Wikix-oud)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Constantijn Geluk (7 juni 1974) is een Nederlandse voormalig journalist. Sinds medio 2008 is hij voorganger van de nieuw opgerichte Jong en Vrij-gemeente in Amersfoort, een plaatselijke evangelische kerk.

Geluk studeerde journalistiek en voorlichting aan de Evangelische School voor Journalistiek. In 1997 kwam hij te werken voor Ronduit, de jongerenafdeling van de Evangelische Omroep. Vanwege zijn ervaring op het gebied van jongerenwerk raakte hij al gauw betrokken bij de activiteiten van EO-Ronduit en werd hij coördinator van onder meer de jongerenconferenties (Wervel- en RonduitWeekenden).

Later verbreedde zijn takenpakket zich en werd hij verantwoordelijk voor het jongerenmagazine Ronduit Insite en voor de webomgeving Ronduit.nl. In 2004 werd hij hoofd van de jongerenafdeling en in 2006 ook van de afdeling Internet. Van eind 2007 tot mei 2008 was hij hoofd Internet bij de EO.

Het gezin Geluk groeide op en was actief in de Nederlandse Hervormde Kerk maar sloot zich eind 2006 bij de evangeliegemeente Jong en Vrij aan, waar Geluk en zijn vrouw deel gingen uitmaken van het leidersteam en waar hij ook geregeld spreekbeurten ging geven.

In oktober 2007 werd er in Amersfoort een tweede Jong en Vrij-gemeente gestart, ontstaan uit een bijbelstudiegroep die Geluk en zijn vrouw een jaar eerder waren begonnen. Deze kerkelijke gemeente ontwikkelde zich snel, wat ertoe leidde dat Geluk in mei 2008 door Jong en Vrij in dienst werd genomen. Samen met zijn vrouw leidt hij tegenwoordig de gemeente in Amersfoort; daarnaast zet hij zich in voor het landelijke werk van Jong en Vrij.

Verder is Geluk regelmatig als spreker bij jongerenactiviteiten van de partij. Zo trad hij op tijdens het jongerenprogramma van de pinksterconferentie van stichting Opwekking, in jeugdkerken en op verschillende jongerenactiviteiten, waaronder (in 2005) de EO-Jongerendag. Ook was hij te horen op Wervel- en RonduitWeekenden.

Constant Geluk heeft samen met zijn vrouw Anne drie kinderen.