Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Coen van Rooij: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Een tussenliggende versie door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 114: Regel 114:


[[Bestand:Eindhovens Dagblad.jpg|750px|kaderloos|geen|Parc Mirage - Eindhovens Dagblad]]
[[Bestand:Eindhovens Dagblad.jpg|750px|kaderloos|geen|Parc Mirage - Eindhovens Dagblad]]
=====Grijper Stratumseind=====
Het Stratumseind is één van Nederlands bekendste uitgaansgebieden. Het is een straat vol met kroegen, van begin tot eind. Eindhoven is, als technologieregio, koploper als het gaat om het voorkomen/bestrijden van incidenten in het uitgaansleven. Op Stratumseind is een zeer geavanceerd detectiesysteem in werking, wat de daartoe bevoegde instanties in staat stelt om relschoppers in een voortijdig stadium reeds aan te spreken, isoleren, of in de kraag te vatten. Coen heeft een concept bedacht voor een permanente kunstinstallatie op dit Stratumseind, wat symbolisch weergeeft dat lastpakken zomaar vanuit de lucht letterlijk 'opgepakt' kunnen worden. De cafébezoekers worden in deze installatie vergeleken met de knuffels, die normaliter met een kermisgrijper te winnen zijn. 'Het zijn ook eigenlijk allemaal schatjes toch?', aldus Coen...
Zie video : [https://vimeo.com/359671250 Grijper Stratumseind]


==Spiritualiteit==
==Spiritualiteit==
Regel 191: Regel 197:


===Alternatieven voor medicatie===
===Alternatieven voor medicatie===
Om alternatieven voor farmaceutische medicatie te vinden, heeft Coen zich op velerlei gebied verdiept. Zo heeft hij inmiddels zijn eigen wiet gekweekt om BBD olie van te maken, en is hij begonnen met paardrijden. Ook kattenkruidthee, Neuraston, Valeriaandruppels en sex behoren tot Coen's favoriete alternatieve geneeswijzen.
Om alternatieven voor farmaceutische medicatie te vinden, heeft Coen zich op velerlei gebied verdiept. Zo heeft hij inmiddels zijn eigen wiet gekweekt om CBD olie van te maken, en is hij begonnen met paardrijden. Ook kattenkruidthee, Neuraston, Valeriaandruppels en sex behoren tot Coen's favoriete alternatieve geneeswijzen.


Zie video eerste paardrijles : [https://vimeo.com/374733897 Eerste paardrijles]
Zie video eerste paardrijles : [https://vimeo.com/374733897 Eerste paardrijles]

Versie van 23 nov 2019 11:37

rel=nofollow

Coen van Rooij (Son en Breugel, 16 juli 1978) is een Nederlandse kunstenaar. Hij begon zijn carrière als mede-oprichter van creatief bureau Creative Studio Nat,[1] later omgedoopt tot Natwerk, en is later als zelfstandig kunstenaar verder gegaan.[2]

Leven en werk

Jeugd en opleiding

Coen van Rooij is de zoon van leraar en muzikant Miel van Rooij en Carla Renders, en groeide op in Son en Breugel in Brabant. Van 1996 tot 2004 studeerde hij Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft aan de faculteit Industrieel Ontwerpen.[2]

In het jaar 2000 was Van Rooij samen met Daan Bakermans organisator van de zesde lustrumviering van de faculteit Industrieel Ontwerpen, waarbij een MEGAbrainstorm werd georganiseerd.[3] In het NOS 8 uur journaal van 21 januari 2000 gaf Van Rooij als organisator hieromtrent tekst en uitleg. Tijdens zijn studietijd speelde hij verder ook toetsen, accordeon en mondharmonica in de Eindhovense band Lijn7.[4][5]

In Delft studeerde hij af op een 'suffe' installatie voor gevelreiniging, terwijl zijn ambitie eigenlijk uitging naar het ontwerpen van een 'vliegende strandtent'. Ontwerpen voor deze vliegende strandtent zijn jaren later nog wel vervaardigd door Natwerk, maar van realisatie is het nooit gekomen.

Natwerk

Op 1 januari 2005 richtte Coen met studievriend Frank de Ruwe Creative Studio Nat op, met als antikraak werkplek de Van Gendthallen op het Oostenburgereiland in Amsterdam. Na enkele succesvolle projecten, waaronder een eigen desingcollectie, decoropdrachten voor houseparty's als Sensation en Mysteryland van ID&T en diverse guerilla (marketing)stunts veranderde de naam in Natwerk. In 2007 verliet Coen Natwerk. In 2020 gaat de documentaire 'Topdogs', over het eerste project van Natwerk in 2005 (Drive-by-Design) in première tijdens Docfeed in Eindhoven. De beelden zijn destijds geschoten door regisseur Joris Dommels (www.dommels.com)

zie video: Ruwe beelden Drive by Design 2005 - Natwerk

2.1

In 2012 en 2013 ondernam Coen enkele creatieve projecten onder de naam 2.1 ('de vernieuwde versie van mezelf'), zoals de vormgeving van de expositie over de Tilburgse Kermis in het BKKC (Brabants Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur)

CHOP-CHOP-CHOp / Tilburgse kermis expositie / 2012
CHOP-CHOP-CHOp / Tilburgse kermis expositie / 2012

, een kunstwerk genaamd de 'Ik-ben Robot' op het terrein van psychiatrische kliniek de Grote Beek in Eindhoven

IK-Ben Robot / 2012
IK-Ben Robot / 2012


en luchtfiets de 'Skycyle', welke gepresenteerd werd in het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven tijdens de Dutch Design Week.

Skycycle 2013
Skycycle 2013

Once

Sinds 2015 werkt hij als zelfstandig 'ideeënkanon' onder de naam Once (een anagram voor zijn voornaam Coen en verwijzend naar het eenmalige karakter van zijn werk). Enkele projecten die hij in dit kader in eigen beheer heeft uitgevoerd, zijn streetart projecten. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Zie video Bal bij PSV - Skiete Willy!

Streetart Kruisstraat tunnel Eindhoven
Streetart Kruisstraat tunnel Eindhoven

Enkele streetart projecten die nog in de koker zitten zijn:

Verwondering CS
Verwondering CS
allahu politie
allahu politie
Theater van het Leven
Theater van het Leven

Gedurende de jaren heeft Coen vele concepten bedacht, maar nog niet de tijd en het netwerk gevonden om de meeste van zijn concepten te realiseren. Enkele van zijn concepten die nog op de plank liggen zijn:

Sieraden

Coen heeft gedurende de laatste 12 jaar, waarin hij veel 'vrije tijd' had, zich bekwaamd in het Open Source 3D software pakket Blender. Dit stelt hem in staat om in korte tijd een krachtige visuele representatie te maken van zijn ideeën. De ontwikkeling van 3D printers heeft hij op de voet gevolgd, en begin 2019 heeft hij er zelf een aangeschaft. Hiermee is hij in staat om van de 3D modellen die hij in zijn software maakt ook daadwerkelijk prototypes te vervaardigen. Eén van de aandachtsgebieden waar hij zich mee bezig houdt, is sieraden. Hij heeft, naast de gecompliceerde sleutels (zie kopje Never Mind Reality), ook ontwerpen gemaakt voor manchetknopen, armbanden, oorbellen en broches.

armband kruis
armband kruis
Manchetknopen Once
Manchetknopen Once
Lichtarmaturen

Gedurende de jaren heeft Coen vele lampen ontworpen. Eén daarvan hangt nu in zijn woonkamer. Coen is voornemens dit model in productie te brengen, maar zoals voor alle concepten geldt, is dit een tijdrovend karwei, waar zijn hart niet naar uitgaat. De zoektocht naar een nieuwe compagnon met een zakelijke instelling en het hart op de juiste plaats is in volle gang.


Afvalhout LED
Afvalhout LED
Kandelaar modulair
Kandelaar modulair
Kandelaar modulair cirkel
Kandelaar modulair cirkel
Bierkratje

Na een kortstondige vrijwilligersaanstelling bij de Uit de Buurtfabriek, waar Coen zag dat er gewerkt werd aan een houten bierkratje, besloot hij zelf ook wat ontwerpen te maken voor een dergelijk product. Dit resulteerde in een aantal renderings in Blender, en een daadwerkelijk prototype.

Jupiler kratje
Jupiler kratje
Heineken Kratje
Heineken Kratje
All-in-One

Tijdens zijn Boeddhistische periode kon Coen het moeilijk verkroppen dat we in het Westen zoveel keus hebben in de supermarkt, terwijl 'aan de andere kant van de wereld' men bitter weinig heeft om te uit te kiezen. Dit resulteerde jaren later in het idee voor het kunstproject 'All-in-One'. Hierin worden producten uit dezelfde categorie in de supermarkt samengevoegd tot een nieuw 'recept', wat dan de merknaam All-in-One draagt. Zo heb je dus All-in-One jam, chips, brood, wasmiddel, ketchup etc. Voor dit project wil Coen een tijdelijk leegstaand winkelpand gaan gebruiken om met dit concept een tijdelijke supermarkt te beginnen. Dit, om op ludieke wijze aandacht te vragen voor onze doorgeschoten consumptiemaatschappij en 'verwend' gedrag.

Lichtkunst
GLOW

Voor lichtkunstfestival GLOW ontwikkelde Coen een mechanische installatie in de vorm van een rups, die voort kan bewegen door de stad, en ook een lichtspoor achterlaat. De rups is geinspireerd op het nieuwe logo van de gemeente Eindhoven. Een kortere variant van dit ontwerp wordt wellicht in 2020 gerealiseerd.

zie video : GLOW : Kruipend logo Eindhoven

Amsterdam Light Festival

In 2018 heeft Coen in samenwerking met Joost Gehem een concept ingediend voor het ALF. In de laatste ronde is dit concept afgevallen.

Zie video : Never mind Reality ALF

All-in-Once

Om zijn grote hoeveelheid nog niet gerealiseerde (toegepaste) kunstprojecten voor het voetlicht te brengen, heeft Coen het idee om een overzichtstentoonstelling te gaan houden, op een nog nader te bepalen locatie en tijdstip. Renderingen voor hoe dit er uit zou kunnen zien zijn al wel reeds vervaardigd. De tentoonstelling moet All-in-Once gaan heten.

tentoonstelling1
tentoonstelling1
tentoonstelling 2
tentoonstelling 2
tentoonstelling 3
tentoonstelling 3
100 Jaar Ehv

In het kader van het 100 jarig bestaan van Eindhoven is Coen begonnen met een project genaamd 100jaarehv. Op de bijbehorende Facebookpagina en website (www.100jaarehv.nl) staan de projecten die in het kader van dit project worden gerealiseerd in het jaar 2020. Als kick-off stunt voor dit project liet Coen een vliegtuig met sleeptekst 'www.100jaarehv.nl' over Eindhoven cirkelen, gelijktijdig met de persconferentie van het officiële programma van de gemeente. Burgers van Eindhoven worden uitgenodigd om te participeren met eigen ideeën voor het 100 jarig jubileumjaar.

Zie video : 100jaarehv

Coctailbar ~STOF

Het idee achter dit HORECA-concept is, dat het Coen leuk en winstgevend lijkt om een bar vooraan de betreffende kroeg te plaatsen, zodat passanten meteen aan de gevel een drankje kunnen bestellen. Dit originele principe trekt niet alleen de aandacht, maar is ook nog eens erg praktisch, aangezien de kroeg altijd vol is, ongeacht het aantal bezoekers. De bar kan namelijk naar achter worden gereden, als het aantal bezoekers toeneemt. De klandizie wordt als het ware de kroeg ingetrokken. Is de bar ver genoeg naar binnen gereden, dan komt de rest van de kroeg in beeld. Daar bevindt zich dan een bar voor de overige dranken, zoals bier, fris en wijn. Video Coctailbar ~STOF

Parc Mirage

In het kader van de wedstrijd 'Ondernemen aan de De Groene Corridor' in Eindhoven, ontwikkelde Coen een concept geheten 'Parc Mirage'. Het idee hierachter was, om via Augmented Reality het Philips de Jonghpark te voorzien van een virtuele laag. Op je smartphone, of middels speciale VR-brillen, zouden er allerlei objecten, zoals vliegende elfjes, kabouters in boomhuisjes e.d. gevisualiseerd kunnen worden in het bos. Hiervoor was het nodig dat het Philips de Jonghpark (deels) ingescand zou worden middels 3d scanapparatuur. Aangezien dit een kostbare aangelegenheid is, en het ontwikkelen van de content eveneens, is dit project, waarmee Coen in de prijzen viel, tot op heden nog niet gerealiseerd.

Parc Mirage - Eindhovens Dagblad
Parc Mirage - Eindhovens Dagblad
Grijper Stratumseind

Het Stratumseind is één van Nederlands bekendste uitgaansgebieden. Het is een straat vol met kroegen, van begin tot eind. Eindhoven is, als technologieregio, koploper als het gaat om het voorkomen/bestrijden van incidenten in het uitgaansleven. Op Stratumseind is een zeer geavanceerd detectiesysteem in werking, wat de daartoe bevoegde instanties in staat stelt om relschoppers in een voortijdig stadium reeds aan te spreken, isoleren, of in de kraag te vatten. Coen heeft een concept bedacht voor een permanente kunstinstallatie op dit Stratumseind, wat symbolisch weergeeft dat lastpakken zomaar vanuit de lucht letterlijk 'opgepakt' kunnen worden. De cafébezoekers worden in deze installatie vergeleken met de knuffels, die normaliter met een kermisgrijper te winnen zijn. 'Het zijn ook eigenlijk allemaal schatjes toch?', aldus Coen...

Zie video : Grijper Stratumseind


Spiritualiteit

Boeddhisme

Al van jongs af aan verdiept Coen zich in spiritualiteit. Vanuit een Rooms-Katholieke achtergrond, komt hij op de middelbare school tijdens de kathechese les in aanraking met het Boeddhisme,. 'Alle lijden komt voort uit begeerte' is een stelling die hem diep raakt. Tijdens zijn studie in Delft verdiept hij zich dan ook in het Boeddhisme, middels boeken van o.a. de Dalai Lama, Thith Nhat Hanh en meerdere Zen-meesters.

Hindoeïsme

Daarna volgde de Bhagavad Ghita, één van de belangrijkste Vedische geschriften uit het Hindoeïsme. Aangezien deze materie veel indruk maakte op Coen, voelde hij zich meerdere malen genoodzaakt dit interessegebied terzijde te schuiven.

Non dualiteit

Omstreeks 2006 pakte Coen 'de draad weer op', en ging zich verdiepen in de leer van het nondualisme, oftewel de Advaita Vedanta. Op één van de site's die hij bezocht, werd gesteld dat in deze geschriften 'het hoogst haalbare' voor een mens op Aarde zou liggen verscholen. Deze stelling maakte zo'n sterke indruk op Coen, dat hij besloot een aantal guru's/leermeesters in de Advaita op te zoeken. Hij bezocht o.a. Douwe Tiemersma, Hans Laurentius, Joanika Ring en had veel telefonsich contact met ... . Ook las hij vele boeken, waaronder die van Nisargadatta, Ramana Maharshi,Gangajij, Eckhart Tolle,Jed McKenna, Jiddu Khrishnamurti, Osho, Neil Dondald Walsch, Pim van Lommel en Moojij. Daarnaast bestuurde Coen talloze YouTube filmpjes over dit onderwerp, en verder alles wat met bewustzijn, spirituele dimensies en 'complottheorieën' te maken heeft. Uiteraard had dit alles ook zijn weerslag op het creatieve vlak. Als 'neerslag' van zijn zoektocht binnen de Advaita ontwikkelde Coen in 2014 een soort sneeuwbol, met daarin de tekst 'NU'. Als de sneeuwbol geschud wordt, is de tekst niet leesbaar. Pas wanneer de sneeuw weer is neergeslagen op de bodem, kan men de tekst weer zien. Dit staat metaforisch voor het proces waarin emoties een persoon 'overnemen'. Pas wanneer de emoties weer zijn geluwd, kan men weer in het 'NU' Zijn. Video Sneeuwbol : 'NU'

Christendom

Recentelijk, in 2018, kreeg Coen weer interesse in het Christendom, omdat hij zich besefte dat iedere Godsdienst in essentie dezelfde waarden uitdrukt, en dat de grote Oosterse Godsdiensten in de praktijk niet vredelievendere samenlevingen opleveren dan die in het Westen. Het Christendom had in Coen's jeugd al snel afgedaan, vanwege de in zijn ogen saaie kerkdiensten, en het nogal 'vrome' karakter van de kerkgemeenschap. Na een half jaar aangesloten te zijn geweest bij een kerkgenootschap in Eindhoven (De Bron), kwam Coen tot de slotconclusie dat het Christelijk geloof erg nuttig is om het verleden achter je te laten, maar dat het weinig tot geen praktisch nut heeft om een gelukkige toekomst op te stoelen. Dus toen Coen met behulp van bidden tot God en Jezus zijn verleden inderdaad achter zich had weten te laten, verliet Coen de Bron, en ging weer zijn eigen weg, tot op heden. In Coen's Christelijke periode, waarin hij ook veel nadacht over de dood, in het bijzonder vanwege het ouder worden van zijn moeder, ontwikkelde hij vele objecten met het kruis, en een behoorlijke serie urnen en gedenkobjecten.

Kruis met blokjes en LED verlichting
Kruis met blokjes en LED verlichting
urn1
urn1
urn zeskant met bloemen
urn zeskant met bloemen
ringen
ringen

Never Mind Reality

De intensieve zoektocht binnen de verschillende geloofsstromingen heeft bij Coen geleid tot een 'religie overstijgende visie', waarbinnen hij zich te allen tijde Vrij voelt, ongeacht de omstandigheden waarbinnen hij zich bevindt. Er zijn nog wel momenten dat negatieve emoties hem overvallen, maar deze zijn van zeer korte duur, en nemen in aantal nog steeds af.Enkele jaren geleden bedacht Coen zijn kunstenaarsmotto: 'Never Mind Reality'. Deze ietwat provocerende en tot nadenken stemmende uitspraak nodigt uit tot gesprek, en kan op verscheidene manieren uitgelegd worden. Het motto werkt voor Coen inspirerend en affirmerend, en één van de concrete voortvloeisels uit dit motto is een serie gecompliceerde sleutels, die als praktisch doel hebben om als cadeau te dienen voor potentiële klanten voor 'sleutelmomenten' in het leven van een dierbare. Hierbij valt te denken aan trouwen, geboorte, sterfte, pensioen en dergelijke. De eerste sleutel die Coen daadwerkelijk in brons liet gieten, werd aangekocht door zijn laatste psychiater, Mariëtte Kuper. Zie video :Heartlock / Collectie sleutels 2019 by Once

Sleutel : Never Mind Reality
Sleutel : Never Mind Reality
Sleutel : Absolutely Nothing Is Impossible
Sleutel : Absolutely Nothing Is Impossible


Psychiatrie

Op 9 februari 2001 overleed Miel van Rooij, Coen's vader. Kort daarop begon Coen met afstuderen. Na het afstuderen volgde Natwerk. Na 2 jaar Natwerk belandde Coen in een heftige burn-out. Enkele pogingen om het werk te hervatten strandden binnen enkele weken. Na het raadplegen van een medium, die Coen het boek De kracht van het NU van Eckhart Tolle aanraadde, gebeurden er plots 'vreemde' dingen in Coen's bewustzijn. Hij reageerde hier op door de veiligheid van zijn moeder op te zoeken in NB. Ook hier gebeurden indrukwekkende dingen in Coen's psyche, waardoor hij op verzoek van zijn moeder zich vrijwillig liet opnemen op het terrein van psychiatrische kliniek De Grote Beek in Eindhoven. Na 3 weken ging Coen weer met ontslag, zei het depressief en onder medicatie. Op deze opname volgde een decennium met gemiddeld één opname per jaar, en vele manische en depressieve periodes. Coen bleef meestal wel creatieve ideeën ontwikkelen, maar van publeieke realisatie kwam het zelden, op vele prototypes, ontwerpschetsen en concepten na. Mede hierdoor heeft Coen tot op heden weinig tot geen landelijke bekendheid ontwikkeld als kunstenaar. In de loop van de afgelopen 12,5 jaar heeft Coen vele ideeën ontwikkeld om de psychiatrie leefbaarder, constructiever en efficiënter te maken. Tot op heden zijn slechts enkele van deze ideeën doorgedrongen tot het werkveld, maar het is Coen's stellige intentie om deze concepten verder uit te ontwikkelen en in de praktijk uit te proberen. Enkele van deze ideeën zijn:

De Botanisoleer

Niemand zit graag opgesloten in een kleine ruimte, dus ook psychiatrisch cliënten niet. Als deze noodmaatregel dan toch ingezet moet worden, dacht Coen dat dit het meest effectief zou zijn als de cliënt in een daadwerkelijk rustgevende en fijne ruimte gesepareerd wordt. De oplossing die hij hiervoor bedacht, noemt hij de Botanisoleer. Dit is een ruimte die geheel van gepantserd glas gemaakt is, en waarbinnen een natuurlijke, organische inrichting wordt geplaatst. Hierbij valt te denken aan palmbomen, een kleine waterval en meer van dit soort natuurlijke elementen. Als de cliënt weer wat tot bedaren is gekomen, kan de ruimte uitgebreid worden met een omliggende tuin, waarin hij of zij zich desgewenst wat bezig kan houden met lichte tuinier werkzaamheden, of kan relaxen in een tuinmeubel.

Botanisoleer
Botanisoleer

De Discobeek

Voor veel cliënten op het terrein van de Grote Beek is muziek erg belangrijk. Er is tot op heden echter nog geen of zeer weinig gelegenheid om te kunnen dansen. Coen bedacht daarom de 'Discobeek'. Een gelegenheid in een omgebouwde zeecontainer, die verplaatst kan worden over het terrein, en waarbinnen cliënten in een veilige setting zich uit kunnen leven op hun favoriete muziek, ondersteund door bijvoorbeeld videoclips van de betreffende artiesten, die op de wanden geprojecteerd worden. Ook kunnen er muziekinstrumenten in de container geplaatst worden, waardoor live-muziek tot de mogelijkheden behoort. Ook zou de container verplaatst kunnen worden naar een locatie in de stad, zodat cliënten en burgers van Eindhoven op een laagdrempelige manier met elkaar in contact gebracht kunnen worden, middels een gedeelde passie voor muziek.

Stoppen met roken object

Voor cliënten van de GGzE die willen stoppen met roken bedacht Coen een object, waarin de allerlaatste peuk van de cliënt vereeuwigd kan worden. Symbolisch gezien wordt het daarmee een soort fossiel, iets uit het verleden. Omdat het mooi is vormgegeven, door de peuk in giethars te plaatsen, met een zelfgekozen 'stopslogan' en stopdatum, kan de cliënt een fysieke reminder in zijn kamer plaatsen om zich er steeds aan te herinneren dat hij of zij nooit meer terug wil naar de situatie van de ongezonde gewoonte van het roken. Vooruitlopend op het voornemen van de GGzE om het gehele terrein van psychiatrische kliniek de Grote Beek rookvrij te maken - Wat volgens Coen overigens een 'kansloos plan' is-, zou de clandizie over enkele jaren wel eens een grote vlucht kunnen nemen...

Kubus Stoppen met Roken : Yes to Life / 21-05-2019
Kubus Stoppen met Roken : Yes to Life / 21-05-2019

De behandelbalans

Voor de GGzE ontwikkelde Coen de zogeheten Behandelbalans. Op deze driedimensionale balans kan op visuele wijze inzichtelijk gemaakt worden hoe een behandelteam aangepast kan worden teneinde de cliënt optimaal te ondersteunen en indien nodig diens balans te herstellen. Een visuele ondersteuning kan erg wenselijk zijn, aangezien veel cliënten, maar ook diens naasten, het vaak moeilijk vinden om het gesprek over de behandeling puur mondelijk constructief te voeren, aangezien er veelal veel emoties de revue passeren in een behandelbespreking. De behandelbalans is vormgegeven volgens het logo van de GGzE, en tot op heden in prototypefase. Het is de bedoeling om de behandelbalans op alle afdelingen binnen de GGzE in een bronzen variant paraat te hebben voor dagelijks gebruik.

Behandelbalans

Behandelbalans bij Raad van Bestuur GGzE
Behandelbalans bij Raad van Bestuur GGzE

Vrijwilligerswerk GGzE

Tijdens en na enkele opnames werkte Coen als vrijwilliger bij 'De Tuin' op het terrein van de Grote Beek. Hier maakte hij vele meubels en andere objecten, die heden ten dage nog volop in gebruik zijn in de kas aldaar.

cirkel van krukjes
cirkel van krukjes
fietskar
fietskar

Kunstwerken over psychiatrie

In de loop der jaren heeft Coen ook vele kunstconcepten ontwikkeld naar aanleiding van reflectieprocessen, analyses van de wereldproblematiek, en aanverwante zaken. Enkele hiervan zijn daadwerkelijk gerealiseerd, maar ook hier geldt, dat de meeste concepten wellicht nog in het verschiet liggen.

Zie video : Achtbaan psychiatrie

psychose 7
psychose 7
zandloper brein
zandloper brein
Duikplank Grote Beek
Duikplank Grote Beek
hoepel op
hoepel op
Opvlieger
Opvlieger

Alternatieven voor medicatie

Om alternatieven voor farmaceutische medicatie te vinden, heeft Coen zich op velerlei gebied verdiept. Zo heeft hij inmiddels zijn eigen wiet gekweekt om CBD olie van te maken, en is hij begonnen met paardrijden. Ook kattenkruidthee, Neuraston, Valeriaandruppels en sex behoren tot Coen's favoriete alternatieve geneeswijzen.

Zie video eerste paardrijles : Eerste paardrijles

Muziek

Al vanaf zijn vierde (eigenlijk nog eerder) speelt Coen piano. Hij heeft in totaal tot op heden ongeveer 9 jaar klassiek les gehad. Zijn favoriete componist is Chopin. In zijn studietijd richtte Coen met een aantal collegamuzikanten de band Lijn 7 op. Heden ten dage bestaat Lijn 7 nog steeds, en is een veelgevraagde band op festivals en grote studentenevenementen.

Zie video uit 2001 : Lijn 7 2001, uit de oude doos

Tijdens zijn studie kwam Coen via via in aanraking met jazz muziek. Dit greep hem erg aan, en vanaf dat moment ging hij zich meer in deze stijl bekwamen. Op de middelbare school had hij reeds kennis gemaakt met de pentatonische toonladder, middels het nummer Hit the Road Jack van Ray Charles. Inmiddels kan Coen met deze toonladder in praktisch iedere toonsoort soleren, dus op ieder gewenst accoordenschema. Coen wordt ook gevraagd om op diverse plekken (in Eindhoven) te komen spelen, en speelt daarnaast op veel openbare gelegenheden waar zich een piano of vleugel bevindt. Als Coen 'in goede doen' is, durft hij ook te zingen tijdens het pianospelen.

Zie video : Hit the Road Jack - Ray Charles / CKE Eindhoven

Thuis heeft Coen beschikking over een echte Hammond E112 met Lesliespeaker. Hij is voornemens om deze in te gaan zetten in een nog op te richten Gospelband.

Zie video : Beverley Hills Cop - Axel F / Hammond E112

Naast piano speelt Coen ook gitaar, mondharmonica, accordeon en djembe.

Externe links

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
  1. º Paul Geerts en Anja Sparidaans, "Nederlandse ontwerpers trekken de aandacht," Provinciale Zeeuwse Courant, 15 april 2006. p. 33.
  2. 2,0 2,1 Coen van Rooij, Linkedin profiel. Geraadpleegd 12-11.2019.
  3. º Jan-Eidse van Melle, "Weg met het lekkende melkpak," Delta, TU Delft, 27 januari 2000.
  4. º Lijn 7 - Discography & Songs op discogs.com. Geraadpleegd 12-11.2019.
  5. º Redactie, "Lijn 7 staat garant voor feesten," Cursor, Informatie- en opinieblad van de Technische Universiteit Eindhoven, 23 maart 2000. p. 13. Geraadpleegd 12-11.2019.
rel=nofollow
rel=nofollow
rel=nofollow