Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Christiaan Hoekstra: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Christiaan_Hoekstra&oldid=54429847 23 aug 2019 Sjors van der Meer 23 aug 2019)
 
(https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Christiaan_Hoekstra&oldid=54431037 24 aug 2019 Thieu1972)
Regel 1: Regel 1:
'''Christiaan Hoekstra''' ([[Broeksterwoude]], 2 juni 1992) is een Nederlandse [[marathonschaatser]] rijdend in de A-divisie voor Team PGMBakker-Stehmann-Viking. Een schaatser met meerdere kwaliteiten die ook wel bekend staat als 'de langste man van het peloton'. Met zijn 2,02 m zal de toeschouwer Christiaan niet snel over het hoofd zien, des te noemenswaardiger om zich door het peloton en de krappe bochten te manoeuvreren. In het seizoen 2015-2016 won Christiaan de KPN Marathon Cup bij de Heren Beloften waarna een transfer volgde naar het AB Vakwerk van Roy Boeve in de A-divisie. In drie jaar tijd kwam Christiaan het beste uit de werf als knecht voor sprinter [[Gary Hekman]] en natuurijsman [[Frank Vreugdenhil]]. Tussendoor kon Christiaan in 2019 naar een 11e plek glijden op het ONK op de [[Weissensee (meer)]]. Op het [[natuurijs]] heeft Christiaan Hoekstra vele indrukwekkende kopbeurten voor zich op geëist afgelopen jaren, waardoor komend seizoen prestaties worden verwacht op de [[Weissensee (meer)]] en [[Luleå (stad)]] nu Christiaan voor zijn eigen kans mag rijden bij Team PGMBakker-Stehmann-Viking.
+
'''Christiaan Hoekstra''' (28 juni 1992)<ref>[https://www.abvakwerkschaatsteam.nl/ab-vakwerk-schaatsteam/schaatsers/christiaan-hoekstra Christiaan Hoekstra], AB Vakwerk, geraadpleegd op 24 augustus 2019</ref> is een Nederlandse [[marathonschaatser]] rijdend in de A-divisie voor Team PGMBakker-Stehmann-Viking (2019). Vanwege zijn lengte van 2,02 meter staat hij bekend als 'de langste man van het peloton'.{{Bron?||2019|08|24}} In het seizoen 2015-2016 won Hoekstra de KPN Marathon Cup bij de Heren Beloften waarna een transfer volgde naar het AB Vakwerk van Roy Boeve in de A-divisie. In drie jaar tijd kwam Hoekstra het beste uit de werf als knecht voor sprinter [[Gary Hekman]] en natuurijsman [[Frank Vreugdenhil]]. Tussendoor behaalde hij in 2019 een 11e plek op het ONK op de [[Weissensee (meer)|Weissensee]]. In 2019 rijdt Hoekstra bij Team PGMBakker-Stehmann-Viking.<ref>[http://schaatsnl.nl/widgets/2315-algemeen-nieuws/nieuws/1493874-christiaan-hoekstra-mag-opbloeien-bij-stehmann-viking Christiaan Hoekstra mag opbloeien bij Stehmann/Viking], Skate NL, 27 januari 2019</ref>
  
 
== Biografie ==
 
== Biografie ==
Regel 6: Regel 6:
  
 
=== AB Vakwerk ===
 
=== AB Vakwerk ===
Van 2016 tot 2019 heeft Christiaan de kleuren van AB vakwerk vertegenwoordigd. De knechtenrol is Christiaan hier niet bespaard gebleven, wat zijn ploeg mooie resultaten heeft opgeleverd. Op het natuurijs van Oostenrijk ([[Weissensee]]) en Zweden ([[Luleå]] kwam zijn slag het beste tot zijn recht. Kilometers lang sleuren op kop voor de kopmannen zijn een bekend gezicht geworden. Noemenswaardig zijn in deze drie jaar zijn de opgelopen blessures van Christiaan welke ook dikwijls zijn persoonlijke prestaties hebben dwars geboomd.
+
Van 2016 tot 2019 heeft Christiaan de kleuren van AB vakwerk vertegenwoordigd. De knechtenrol is Christiaan hier niet bespaard gebleven, wat zijn ploeg mooie resultaten heeft opgeleverd. Op het natuurijs van Oostenrijk ([[Weissensee (meer)|Weissensee]]) en Zweden ([[Luleå (stad)|Luleå]] kwam zijn slag het beste tot zijn recht. Kilometers lang sleuren op kop voor de kopmannen zijn een bekend gezicht geworden. Noemenswaardig zijn in deze drie jaar zijn de opgelopen blessures van Christiaan welke ook dikwijls zijn persoonlijke prestaties hebben dwars geboomd.
  
 
=== Team PGMBakker-Stehmann-Viking ===
 
=== Team PGMBakker-Stehmann-Viking ===
Regel 27: Regel 27:
 
{{Tabelrij persoonlijke records schaatsen|meter=10.000|tijd=14.00,34|dag=8 maart|jaar=2015|baan=Den Haag|vlag=NL}}
 
{{Tabelrij persoonlijke records schaatsen|meter=10.000|tijd=14.00,34|dag=8 maart|jaar=2015|baan=Den Haag|vlag=NL}}
 
}}
 
}}
 
+
{{Appendix}}
 +
{{authority control|TYPE=p|Wikidata=Q67130784 }}
 
[[Categorie:Nederlands marathonschaatser]]
 
[[Categorie:Nederlands marathonschaatser]]

Versie van 9 sep 2019 om 02:11

Christiaan Hoekstra (28 juni 1992)[1] is een Nederlandse marathonschaatser rijdend in de A-divisie voor Team PGMBakker-Stehmann-Viking (2019). Vanwege zijn lengte van 2,02 meter staat hij bekend als 'de langste man van het peloton'.[bron?] In het seizoen 2015-2016 won Hoekstra de KPN Marathon Cup bij de Heren Beloften waarna een transfer volgde naar het AB Vakwerk van Roy Boeve in de A-divisie. In drie jaar tijd kwam Hoekstra het beste uit de werf als knecht voor sprinter Gary Hekman en natuurijsman Frank Vreugdenhil. Tussendoor behaalde hij in 2019 een 11e plek op het ONK op de Weissensee. In 2019 rijdt Hoekstra bij Team PGMBakker-Stehmann-Viking.[2]

Biografie

Groenehartsport

Christiaan Hoekstra is als vele schaatsers begonnen als pupil bij de lokale ijsclub. Bij Ijsclub Rijnsburg heeft Christiaan zijn eerste tien jaar vooral plezier gebracht en kennis gemaakt met het marathonschaatsen in het zesbanen circuit, welke uitstekend te combineren waren met het langebaanschaatsen. In 2013 bij IJsclub Nut en Vermaak is Christiaan een stapje hogerop gegaan door op landelijk niveau marathons te schaatsen bij B-divisie team Groenehartsport.nl. Onder leiding van Kurt Wubben en Joost Juffermans is Christiaan in drie schaatswinters tijd is uitgegroeid tot de meester in het B-peloton. Christiaan is bekend gaan staan als de man die alles ziet en zo het spelletje in zijn voordeel beslist. Een heuse wegkapitein die het gewicht van de koers in handen neemt. Dit leverde Christiaan in zijn laatste jaar als B-rijder negen podium plekken op waarvan één overwinning en een vrijwel compleet seizoen in het oranje leiderspak.

AB Vakwerk

Van 2016 tot 2019 heeft Christiaan de kleuren van AB vakwerk vertegenwoordigd. De knechtenrol is Christiaan hier niet bespaard gebleven, wat zijn ploeg mooie resultaten heeft opgeleverd. Op het natuurijs van Oostenrijk (Weissensee) en Zweden (Luleå kwam zijn slag het beste tot zijn recht. Kilometers lang sleuren op kop voor de kopmannen zijn een bekend gezicht geworden. Noemenswaardig zijn in deze drie jaar zijn de opgelopen blessures van Christiaan welke ook dikwijls zijn persoonlijke prestaties hebben dwars geboomd.

Team PGMBakker-Stehmann-Viking

In de winter van 2019 zal Christiaan Hoekstra rijden in de kleuren van Team PGMBakker-Stehmann-Viking. Een van afkomst Brabantse ploeg met inmiddels vele Zuid-Hollandse invloeden. Zo zal Christiaan aansluiten bij oud-(Groenehartsport.nl)ploeggenoot Sjors van der Meer en komen ook oud-trainer Kurt Wubben en routiné Timo Verkaaik de ploeg versterken. Ook nieuw in de ploeg is de verdienste inline skater Marc Middelkoop uit Culemborg. Zij zullen sprinter Jesse Vriend, manager Ino Stehmann, assistent ploegleider Pieter Millenaar en ploegleider Mario Donker vergezellen om de Brabantse gezelligheid uit te stralen, ook wel bekend als #mooiploegske.

Natuurijs

Hoewel het meerendeel van de marathonwedstrijden op kunstijs worden gereden in Nederland, kijkt Christiaan het liefst uit naar het natuurijs. En als het even uitkomt het Nederlandse natuurijs. Christiaan kan gezien worden als natuurijs specialist en hoopt dan ook tot dag en dauw op de dag die maar niet komen gaat, ofwel de Elfstedentocht.

Maatschappelijke carrière

Christiaan Hoekstra heeft van jongs af aan begrepen dat het schaatsen niet voor eeuwig zou zijn. De kost kan er wellicht een aantal jaar mee gewonnen worden, maar daarna zal er toch op een andere manier geld moeten worden verdient. Christiaan heeft daarom de opleiding HALO aan de Hogeschool van Den Haag volbracht op vervolgens te beginnen met zijn eigen vitaliteitsprogramma. Zo wordt Christiaan gequote:Ik zet programma's in elkaar voor bedrijven in het kader van vitaliteit. Gericht op het met meer plezier en gezondheid doorkomen van een werkend leven van een werknemer. Waarbij je wat doet aan het hier en nu maar ook nadenkt over de komende jaren en het leven na het werken.

Records

Persoonlijke records

Afstand Tijd Datum Baan
500 meter 39,92 22 februari 2015 Den Haag
1000 meter 1.17,62 27 december 2015 Den Haag
1500 meter 1.57,64 12 maart 2017 Den Haag
3000 meter 4.27,51 7 november 2010 Den Haag
5000 meter 6.46,87 7 oktober 2017 Heerenveen
10.000 meter 14.00,34 8 maart 2015 Den Haag

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
  1. º Christiaan Hoekstra, AB Vakwerk, geraadpleegd op 24 augustus 2019
  2. º Christiaan Hoekstra mag opbloeien bij Stehmann/Viking, Skate NL, 27 januari 2019
rel=nofollow