Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Cees van Dam

Uit Wikisage
Versie door Mdd (overleg | bijdragen) op 25 jul 2019 om 09:49 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Cees_van_Dam&oldid=52310221)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Cornelis (Cees) van Dam (1943) is een Nederlands bedrijfseconoom en voormalig hoogleraar Financiële Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Van Dam studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij in 1973 ook promoveerde op het proefschrift "Beslissen in onzekerheid". Na zijn afstuderen was hij aan de Erasmus Universiteit blijven werken. In 1976 begon hij bij Nijenrode met een openbare les getiteld "Waarde en winst in prospektief perspektief : enige beschouwingen rond een "waarde- en winstoverzicht".

Hoogleraar

In 1979 werd hij hoogleraar aan de KMA, waarbij hij de inaugurele rede sprak over internationaal investeren. Eind jaren tachtig wordt Van Dam hoogleraar Financiële Bedrijfskunde aan de Faculteit Bedrijfskunde van de Technische Universiteit Eindhoven. In de jaren negentig volgt hiernaast zijn benoeming als hoogleraar aan de Faculteit Bedrijfskunde van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Nevenfuncties

Van Dam was verder van 1968 tot 2003 hoofdredacteur van het tijdschrift “Bedrijfskunde” en (president-)commissaris bij talloze bedrijven. Hij was directeur van het Instituut voor Bedrijfskundige Opleidingen (IBO) in slot Zeist, dean van Nijenrode en de Rotterdam School of Management.[1]

Privé

Van Dam is getrouwd en heeft twee zonen. Beide zonen zijn getrouwd en hebben twee kinderen. Zijn jongste zoon is een bekende journalist op Curaçao.

Publicaties

  • 1972. Beslissen : een twintigtal beschouwingen op het terrein van de bedrijfs- en bestuurskunde. Met Piet Moerland (red.). Deventer : Kluwer.
  • 1973. Beslissen in onzekerheid. Leiden : Stenfert Kroese.
  • 1978. Ondernemer en overheid : een bundel opstellen, bijeengebracht ter gelegenheid van het verschijnen van de vijftigste jaargang van 'Bedrijfkunde', tijdschrift voor modern management. (red.) Deventer : Kluwer.
  • 1980. Internationaal ondernemen : valutavraagstukken in theorie en praktijk. Red. met P.M. Verboom. Leiden : Spruyt, Van Mantgem & De Does.
  • 1983. Encyclopedie van de bedrijfseconomie. Hoofdred. C. van Dam. Deventer : Kluwer.
  • 1990. Bedrijfskunde op weg naar 1990 : trends en ontwikkelingen. (red.) Deventer : Kluwer Bedrijfswetenschappen.
  • 1996. Bedrijfskundige uitdagingen en de manager van nu. Met Th.A. van Beek. Deventer : Kluwer Bedrijfswetenschappen.
  • 2001. "Financieel management". Met Th.A. van Beek. Groningen : Stenfert Kroese.
  • veel artikelen en bundels.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
  1. º C. van Dam. (1991). "Vijftig jaar Bedrijfskunde : 1965-2015". In: Bedrijfskunde, Vol 63, No. 1, p. 2-12.
rel=nofollow
rel=nofollow