Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Bradley's Circus

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 11 mrt 2014 om 08:58 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Bradley%27s_Circus&oldid=40598014 Sarahlee Spade 21 feb 2014)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Bradley's Circus is een Tilburgse muziekgroep die werd opgericht in november 2005 door Mattanja Joy Bradley (zang, gitaar) en Andre van den Boogaart (gitaar, zang). De band bestaat verder uit Lidewij Veenhuis (mondharmonica), Beewee Nederkoorn (drums) en Joris Verbogt (contrabas). Toine Stout was de originele bassist maar stapte in 2010 uit de band.

In 2008 kwam het eerste studioalbum Shotgun Bunny uit, die werd opgenomen en geproduceerd door Gabriel Peeters. In 2010 nam de groep Bang Bang Wa Wee's op (uitgegeven in 2011) in de VS bij Dockside Studio na hun eerste Amerikaanse tournee door het zuiden. Ze werden uitgenodigd om het album gratis op te nemen. In 2011 gingen ze opnieuw op tournee naar de VS en werden ze wederom gevraagd een nieuw album op te nemen. In 2012 waren ze daar voor hun derde tournee en om hun derde studioalbum Kickin' But Not High op te nemen (uitgegeven februari 2013) die ze aan hun goede Amerikaanse vriend Earl Maddox opdroegen, die in 2013 overleed aan kanker. Het album werd genomineerd voor beste bluesalbum van 2013.[bron?]