Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

August Sesée: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (IPA heeft pagina Auguste Sesée hernoemd naar August Sesée)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 12: Regel 12:
[[Categorie:Die Rote Kapelle]]
[[Categorie:Die Rote Kapelle]]
[[Categorie:gevangene in Plötzensee]]
[[Categorie:gevangene in Plötzensee]]
[[Categorie:Belgisch verzetsstrijder in de Tweede Wereldoorlog]]

Versie van 20 sep 2019 19:20

Augustinus Josef Gerardus Sesée (Vlissingen 11 januari 1903Plötzensee 28 juli 1943) was een lid van het Belgisch verzet in de Tweede Wereldoorlog.[1][2]

Hij was betrokken bij de oprichting van het Onafhankelijkheidsfront in Oostende, samen met zijn buurman, de communist Emiel-Gerard Monteyne. Sesée zelf was informant in Oostende voor de Russische spionagegroep Die Rote Kapelle en verlegde later zijn activiteiten naar Brussel, hij bleef evenwel in contact met Monteyne.

Sesée was marconist. Hij werkte als hulptelegrafist bij Mikhail Makarov en later als telegrafist bij Yefremen. Hij werd 28 augustus 1942 gearresteerd en overgebracht naar het fort van Breendonk waar hij in april 1943 ter dood werd veroordeeld. Hij werd vervolgens overgebracht naar Berlijn en op 28 juli 1943 opgehangen in de gevangenis van Plötzensee.[3]

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow
rel=nofollow