Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Arthur Van Huffelen

Uit Wikisage
Versie door Gentenaar (overleg | bijdragen) op 12 sep 2019 om 15:56 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Arthur_Van_Huffelen&oldid=53599723)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De printervriendelijke versie wordt niet langer ondersteund en kan weergavefouten bevatten. Werk uw browserbladwijzers bij en gebruik de gewone afdrukfunctie van de browser.

Arthur Marie Fideel Van Huffelen (Vrasene, 14 augustus1884 - Antwerpen, 8 december 1944[1]) was een Belgisch arts en bestuurder.

Levensloop

Hij studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven, alwaar hij betrokken raakte in de Algemeene Katholieke Vlaamsche Hoogeschooluitbreiding. Van deze studentenbeweging was hij tevens een tijdlang voorzitter. Op 20 februari 1913 stichtte hij samen met zijn zuster Eleonore van Huffelen de vereniging voor ziekenverpleging "Het Wit Kruis" te Antwerpen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was hij arts in De Panne, nadien werd hij in het Stuivenberggasthuis te Antwerpen afdelingshoofd. Tevens was hij betrokken bij de Katholieke Vlaamse Volkshogeschool, vanuit deze hoedanigheid was hij medeauteur van het standaardwerk Leerboek der ziekenverpleging. In 1931 volgde hij Jan Laureys op als voorzitter van Het Vlaamse Kruis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij ondervoorzitter van Winterhulp. Tevens leidde hij de gesprekken over een mogelijke fusie met het Rode Kruis. In december 1944, na zijn dood, volgde zijn zoon Werner hem op als voorzitter van Het Vlaamse Kruis.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow
rel=nofollow
Voorganger:
Jan Laureys
Voorzitter van het Vlaamse Kruis
1931 - 1944
Opvolger:
Werner Van Huffelen