Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Armand Campion: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 8: Regel 8:
Op 28 januari 1942 werd Campion gearresteerd in [[Evere]], samen met enkele radio-operatoren.<ref>[Do it Well and Do it Now], [[Bernard O'Connor]]</ref>
Op 28 januari 1942 werd Campion gearresteerd in [[Evere]], samen met enkele radio-operatoren.<ref>[Do it Well and Do it Now], [[Bernard O'Connor]]</ref>


Campion overleed tijdens een geallieerd bombardement op de gevangenis van [[Etterbeek]] op 7 september 1943.
Campion overleed in de gevangenis van [[Etterbeek]] op 7 september 1943 door het [[bombardement op Elsene]].


==Slachtoffers==
==Slachtoffers==

Versie van 21 mrt 2018 06:29

Armand Campion, codenaam Periwig (Nijvel 15 december 1910 - Etterbeek 7 september 1943) was een Belgische SOE-agent tijdens de Tweede Wereldoorlog die na zijn arrestatie meewerkte met de Duitsers en daaoor medeplichtig aand e dood van verschillende andere SOE-agenten.

Voor de oorlog was Campion actief in de metaalindustrie. Van 1936 tot 1940 was hij actief in het Frans Vreemdelingenlegioen. Hij verdiende het Croix de Guerre tijdens gevechten in Noorwegen in 1940.[1]

Op 12 augustus 1941 werd Campion gedropt om te werken in de regio Belgie en Brussel. Hij werd onder meer gevraagd sabotage uit te voeren aan het vliegveld in Gosselies.

Op 28 januari 1942 werd Campion gearresteerd in Evere, samen met enkele radio-operatoren.[2]

Campion overleed in de gevangenis van Etterbeek op 7 september 1943 door het bombardement op Elsene.

Slachtoffers

Volgende SOE-agenten weren gearresteeerd door het verraad van Campion:

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow
rel=nofollow