Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Alfons Fictels

Uit Wikisage
Versie door IPA (overleg | bijdragen) op 16 okt 2019 om 21:12 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'MEE BEZIG '''Alfons Fictels''' (? - concentratiekamp Gross-Rosen 30 maart 1942) was een Belgische communistische terrorist. ==Levensloop== Fictels...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

MEE BEZIG

Alfons Fictels (? - concentratiekamp Gross-Rosen 30 maart 1942) was een Belgische communistische terrorist.

Levensloop

Fictels was militant bij de Kommunistische PArtij van België.

Hij werkte als vrachtwagenchauffeur.

Fictels legde na marteling volledige bekentenissen af.

Fictels werd gedeporteerd naar Mauthausen en later naar Gross-Rosen. Hij overleed hier voor de leden van de Belgische Wollweber-groep officieel werden aangeklaagd. Officieel overleed hij aan buikloop, volgens zijn echtgenote vertelden getuigen na de oorlog dat hij werd gefusilleerd.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties