Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Aerial Yoga

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 7 sep 2019 om 01:31 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Aerial_Yoga&oldid=54495135 - 1- Bungeesofie 5 sep 2019)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Aerial Yoga is een vorm van yoga die ondersteunt wordt door een doek en is in Nederland ontwikkelt door Janneke van Amelsvoort. De doek ondersteund het lichaam en wordt ook wel de partner genoemd. Waar het normaal bij yoga soms lastig is om bepaalde oefeningen te doen, is het in een Aerial Yoga doek veel makkelijker. Leeftijd speelt geen rol voor het doen van Aerial Yoga. Door Aerial Yoga te beoefenen haalt het compressie weg uit de wervelkolom, spanning uit de nek en schouders en zorgt het voor meer bewegingsvrijheid. Aerial Yoga geeft een gevoel van ruimte in het lichaam, geeft vleugels en laat mensen zweven.[1]

Het doek daagt mensen uit om balans en kracht te beheersen. Daarnaast is vertrouwen en loslaten ook een groot onderdeel van de lessen. Doordat het doek boven de grond hangt, moet er volledige vertrouwen zijn in het doek en in de persoonlijke kracht. Er wordt dus gewerkt aan zowel lichamelijke als mentale kracht. [2]

Er zijn meerdere vormen van Aerial Yoga, zoals Aerial Basic, Aerial Yin, Aerial Pregnancy, Aerial Kids, Aerial Restore & Recharge, Aerial Strength. Om te ontspannen kan het beste Aerial Restore & Recharge gevolgd worden of als er meer getraind wil worden dan kan Aerial Strength meer iets zijn voor die persoon.

Aerial Yoga Nederland

In Nederland is er een opleidingsinstituut om Aerial Yoga docent te worden of mensen te laten verdiepen in Aerial Yoga, genaamd Aerial Yoga Nederland. Dit opleidingscentrum is opgericht door de Janneke van Amelsvoort. Zij is gespecialiseerd in silks, acrobatiek in twee doek en yoga. Door deze twee expertises te combineren is Aerial Yoga ontstaan.


Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties